REKLAMI GEÇ

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Denizli’de Çarşamba ve Perşembe günleri sağanak yağış beklendiğini açıklayan Meteoroloji İl Müdürlüğü, sel, taşkın ve toprak kaymalarına karşı “dikkatli olun” çağrısında bulunurken, kısa süreli kuvvetli rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara da dikkat çekti.

/ DENİZLİHABER / 2 Nisan 2013 Salı, 18:16

Denizli Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, 4 günlük hava tahmin raporunu açıkladı. Çarşamba ve Perşembe günü sağanak yağışın beklendiği Denizli’de hafta sonu hava sıcaklığı 27 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Meteoroloji İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre ilimizde beklenen hava durumu şöyle:

3 Nisan Çarşamba günü Denizli hava, kuvvetli sağanak yağışlı geçecek. En yüksek sıcaklığın 22, en düşük sıcaklığın ise 11 derece olması bekleniyor.

4 Nisan Perşembe günü sağanak yağışın devam etmesi bekleniyor. En düşük hava sıcaklığı 11, en yüksek sıcaklığın ise 20 derece olacak.

Kuvvetli sağanak yağışların ilimizi terk edeceği 5 Nisan Cuma günü, hava parçalı bulutlu geçecek. Hava sıcaklığın ise en düşük 11, ern yüksek 23 derece olması bekleniyor.

6 Nisan Cumartesi günü ilimizde hava çok bulutlu geçecek. Beklenen en düşük sıcaklık 12, en yüksek sıcaklık ise 27 derece.

METEOROLOJİDEN UYARI
Çarşamba ve Perşembe günü sağanak yağışın beklendiği Denizli’de özellikle, Çivril, Çardak, Baklan, Bekilli ve Çal’da, sel, taşkın ve toprak kayması tehlikesinin oluşabileceği dikkat çeken Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, yetkilileri uyardı. Yağış öncesi kısa ve kuvvetli rüzgar nedeniyle elektrik hatlarında, çatı uçması gibi tehlikeli durumların oluşabileceğini de dikkat çeken yetkililer, vatandaşlara ‘tedbirli olun’ uyarısı yaptı.

Meteoroloji İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,“Nisan, Mayıs ve Haziran ayının ilk yarısına kadar bölgemizde görülecek olan yağışlar meteorolojik olarak tahmini zor ve tehlikelidir. Bu neden ile belediyelerimizin ve büyük AVM’lerimizin yağmur suyu ve drenaj hatlarının bahar temizlikleri yapması gereklidir” çağrısında bulunuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı