REKLAMI GEÇ

Mezarlık Bilgi Sistemi’ne yoğun ilgi

Mezarlık Bilgi Sistemi’ne yoğun ilgi

Denizli Belediyesi’nin mezar adaları ve mezar yerlerini tek tek işaretlediği ve vefat edenlerin mezar konumunun yakınları tarafından sorgulanabildiği Mezarlık Bilgi Sistemi’ne ilgi yoğun. Sistem, vatandaşların yakınlarının mezarlarına “tek tuşla” ulaşıp tüm bilgileri görebilmelerini sağlıyor.

/ DENİZLİHABER / 28 Kasım 2012 Çarşamba, 10:31

Bilişim çağının teknolojik gelişimlerini halka yansıtmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Denizli Belediyesi’nin hem mezarlık alanını planlamak hem de vatandaşların yakınlarının mezarlarına ilişkin bilgilere bilgisayar üzerinden kolaylıkla ulaşmasını sağlamak amacıyla hizmete sunduğu “Mezarlık Bilgi Sistemi” vatandaşlarca yoğun ilgi görüyor. Sistem sayesinde vatandaşlar, ziyaret edecekleri mezarların konumlarını bilgisayar ekranından görebiliyor, hızlı bir şekilde mezarlıktaki yerini tespit edip detaylı bilgiye ulaşabiliyor.

Tüm cenaze ve defin işlemlerini ücretsiz gerçekleştiren Denizli Belediyesi, Mezarlık Bilgi Sistemi ile de vefat edenlerin mezar konumunun yakınları tarafından sorgulanabilmesine olanak tanıyor. Vatandaşlar sisteme Denizli Belediyesi’nin internet sayfası üzerinden ulaşabildiği gibi Denizli Belediyesi, Asri Mezarlık girişleri ile Sümerpark, Forum Çamlık ve Teraspark alış veriş merkezlerine yerleştirilen KIOKS’lardan ve cep telefonlarından belediyenin mobil web sayfasına girerek de erişebiliyor.

Bu çalışma kapsamında, mezar adaları ve mezar yerleri tek tek işaretlenerek veri tabanına aktarıldı. Sistem sayesinde mezarlıkların parselasyon çalışmaları yapılarak boş mezar yerleri tespit edilebiliyor, eski mezarlıklarda defin yapılabilecek yerler belirlenebiliyor.

Sistem nasıl kullanılıyor?
Denizli Belediyesi’nin www.denizli.bel.tr adresinden veya KIOSK’lardan “Mezarlık Bilgi Sistemi”ne giren kullanıcılar, mezarlık konumuna göre ya da kişi bilgilerine göre harita üzerinde mezarın bulunduğu yeri görebiliyor. Sistemde aynı gün içinde defnedilenlerin listesi de yayınlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı