REKLAMI GEÇ

Polisin serbest bırakılmasına tepki

Polisin serbest bırakılmasına tepki

Ankara’da Gezi Parkı eylemcisi Ethem Sarısülük’ün ölümüne neden olan polisin serbest bırakılmasını protesto eden Diren Denizli Platformu üyeleri, tepkilerini basın açıklaması ile dile getirdiler.

/ DENİZLİHABER / 26 Haziran 2013 Çarşamba, 09:44

Ankara Gezi parkı eylemcilerinden Ethem Sarısülük’ün ölümüne neden olan polisin serbest bırakılması Denizli’de de protesto edildi.

Candoğan Parkı önünde toplanan Diren Denizli Platformu, ellerinde ‘Şahidin var Ethem Yoldaş. Katil polis hesap verecek” yazılı pankartla Gazi Bulvarı’ndan Çınar Meydanı’na yürüdü. Burada Diren Denizli Platformu adına basın açıklaması yapan Ercan Sezer, “Hepimiz meşru kılınmaya çalışılanın insanlara karşı kolluk kuvvetlerinin uyguladığı akıl almaz şiddet olduğunun farkındayız. Anayasal haklarını kullanırken gözaltına alınan, tutuklanan ve kaybolan arkadaşlarımız hala bizlerden uzakken, tüm delillerle yapmış olduğu suç ortada olanların serbest bırakılması gerçeğiyle karşı karşıyayız. Şiddetin gerçek sorumluları, verdikleri hukuka aykırı emirleri uygulayan görevlileri ‘aklayarak’ içinde bulundukları sorumluluklardan kurtulabileceklerini zannediyorlarsa bilmelidirler ki yanılıyorlar” dedi.

Çınar Meydanı’ndaki basın açıklamasının ardından kalabalık, devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra kalabalık, “Katil polis hesap verecek” sloganları atarak, dağıldı.

Yorumlar

sedat   -  Bağlantı 28 Haziran 2013, 12:04

öldürsün diyorsunuz yani

Mehmet   -  Bağlantı 26 Haziran 2013, 19:37

Hangi polisten bahsediyorsunuz? Allah allah nidalarıyla halka saldıran polis mi? Ethemi Abdullahı öldüren polis mi? İzmir kordonda kızları saçlarından sürükleyen polis mi? Yoksa bir kişiye on kişi dalıp döven polis mi?

Mustafa Yasar   -  Bağlantı 26 Haziran 2013, 18:04

Yeter artik.

Bariscil ve vandalikla ilgisi olmayipta insanca proteste eden kardeslerime bir sözüm yok ama digerleri isin suyunu cikardilar.
Yeterin artik. Bu Poliste Türkiye Cumhuriyetinin vatandasi. Sizler Polisi tas yagmuruna tutarken, kamu ve sahis mallarini tahrip ederken, her tarafi yakip yikip talan ederken Devletin polisi armutmu toplasin?
Hem Direnmekte ne oluyor. Karsinizda düsmanmi var sizin? Herhalde sizler yine bir Kurtulus mücadelesi versek düsman safhinda yer alacaksiniz.
Birakin Türkiye düsmanlarinin masasi olmayida enerjinizi egitime ve üretime harcayin.

Furkan PALA   -  Bağlantı 26 Haziran 2013, 14:04

Polisimize böyle davranılması hiçte hoş birşey değil.Çünkü onlar sayesinde ayakta durabiliyoruz,onlar sayesinde güvendeyiz fakat bazıları bunların kıymetini bilmiyor.Yeter artık bu polisi taşlamalar,polisi suçlamalar bitsin artık.Polisimizi suçlayan kişiye soruyorum acaba kendisine o kadar taş gelse ve de o kadar kışkırtılmış kişinin arasına girseydi ne yapardı acaba silahına davranmamaktan başka?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı