REKLAMI GEÇ

SON GÜNE BIRAKMAYIN!

SON GÜNE BIRAKMAYIN!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Ege Bölge Sorumlusu Emekli Tuğamiral Ufuk Arslan, vakfın bu yıl 38 bin kurban temin ettiği için vatandaşların son güne bırakmadan kurbanlarını kestirmek üzere vekalet vermelerini istedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Ekim 2011 Perşembe, 15:54

Arslan, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, vakfın vekaletle kurban kesimi hakkında bilgi verdi. TSK Mehmetçik Vakfı’nın 1996 yılından itibaren yaptığı vekaletle kurban kesim faaliyetini bu yıl da sürdürdüğünü belirten Arslan, şöyle devam etti: “Mehmetçik Vakfı, vatani görevini yapmakta iken bir şekilde hayatını kaybeden veya şehit olan, gazi unvanını alan veya engelli durma düşen Mehmetçiklerimizin yardımına koşmak için kurulmuş bir vakıftır. Bu vakıf, aynı zamanda şehit aileleri ile gazilerimize bakım ve eğitim yardımı yapmaktadır. Şu ana kadar 38 bin kişiye yardım yapılmıştır. Halen 10 bin 500 kişiye düzenli yardım yapılmaktadır. Şehit ve gazilerin çocuklarına Üniversite son sınıfa kadar, hatta doktora yapana kadar eğitim yardımı yapıyoruz. Mehmetçik Vakfının amacı, şehit ve gazi ailelerine yardım etmektir. TSK Mehmetçik Vakfı olarak devletten veya herhangi bir kuruluştan ekonomik yardım almıyoruz. Tamamen bütün gelirlerimiz, vatandaşlarımızın bağışlarına dayanıyor. Bunlar menkul ve gayri menkul bağışlarıyla vekaleten kurban kesimidir”
Vatandaşların dini vecibelerine uygun olarak kurbanları vekaletle kestirdiklerini dile getiren Arslan, “Şu ana kadar 38 bin baş hayvan için anlaşma yapıldı. Vakfın bu yıl tespit ettiği kurban fiyatı, 460 lira. Türkiye’nin 5 yerinde bu kesimler gerçekleştirilecek. Geçen yıl 61 bin kurban kesilmişti. Bu yıl 38 bin kurban temin edildiği için vatandaşlarımızdan kurbanlarını kestirmek üzere vekalet vereceklerin son güne bırakmamalarını istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı