REKLAMI GEÇ

Yağmur ve Nisa’dan Atalarına teşekkür

Yağmur ve Nisa’dan Atalarına teşekkür

Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesi’ni ziyaret eden 4 yaşındaki Yağmur ve Nisa, “Dedelerimiz çok zor şartlarda Çanakkale’de savaşmış. Dedelerimiz savaşarak bu ülkeyi bize vermişler. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Kasım 2012 Salı, 09:45

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan şahsi araç gereçlerle savaş malzemelerinin sergilendiği Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesi’ni ziyaret eden 4 yaşındaki Yağmur ve Nisa müzeyi gezerek, atalarına sonsuz teşekkürlerini sundu.

Toplam 4 bin parça eserin sergilendiği müzeyi vatandaşlar ücretsiz olarak geziyor. Belediye, her yıl 2000 öğrenciyi bir devrin kapanıp bir devrin başladığı Çanakkale’ye götürerek tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirirken, diğer taraftan da Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlar için Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesi’ni kentte getirdi. Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesi, ilk olarak Bayramyeri Meydanı’nda, vatandaşların ilgisine sunuldu. Daha sonra İncilipınar Parkı, Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi ve son olarak Çınar Meydanı’nda açıldı.

Her gün minik çocuklardan yaşlılara kadar binlerce kişinin gezdiği Gezici TIR’ı gezen minik 4 yaşındaki Yağmur ve Nisa duygularını aktarırken oldukça heyecanlıydı. Minik Yağmur, dedelerimizin Çanakkale Savaşı’nı kazanarak bu güzel yurdu bizlere verdiğini söylerken minik Nisa ise müzede gördüklerini anlattı. Minikler, ‘Müzede, hasta vardı. Gemiler vardı. Dedelerimiz yaralanmıştı. Onların savaştığı yerleri kullandıkları eşyaları gördük. Çok zor şartlarda Çanakkale’de savaşmışlar. Dedelerimiz savaşarak bu ülkeyi bize vermişler. Çok teşekkür ediyoruz. Dedelerimizin Çanakkale Savaşı’nı nasıl kazandığı bizlere müzeyle öğrettikleri büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Tüm çocukların müzeyi gezmesini istiyoruz’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı