REKLAMI GEÇ

YURTTAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

YURTTAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristler tarafından 24 askerin şehit edilmesini Denizli’de esnafın kepenk kapatıp yürüyüş yapmasıyla protesto edildi.

/ DENİZLİHABER / 19 Ekim 2011 Çarşamba, 12:38

Öğle saatlerinde Halk Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 600 kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları sloganlar atarak ilk önce Denizli Belediyesi’nin önüne daha sonra Valilik önünden Bayramyeri Meydanı’na kadar yürüdü.

Belediye önünde basın açıklaması yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar ve Baro Başkan yardımcı Halil Sarı, “Hakkari Çukurca’daki hain saldırı sonrası ülkenin dört bir yanında ocaklara düşen ateş hepimizin yüreğini yakmış, her birimizi derinden sarsmıştır. Binbir zorluklarla 20 yaşına kadar büyük emek ve beklentilerle özenerek yetiştirdiğimiz ailelerimizin, ülkemizin geleceği teminatı olarak gördüğümüz evlatlarımız gençlerimiz yapılan akıl almaz pusuyla kalleşçe acımasızca şehit ediliyor, katlediliyor. Ne talihsizlik ne yazık ki terör örgütü mensupları ile PKK ve bunları destekleyenlerin yaptıkları ne dinle ne ahlakla ne de vatan sevgisiyle bağlantısı vardır. Bu ülkede huzur içinde yaşayacaksın bu da yetmiyor gibi bütün nimetlerinden faydalanacaksın ondan sonrada Askerimize, Polisimize ve savunmasız halkımıza sebepsizce kalleşçe saldıracaksın; toplantılarınızda küçük düşürücü, rencide edici beyanatta bulunacaksın; Türk bayrağını asmayı bırak ayaklarının altında çiğneyip yakacaksın; İstiklal Marş’ımızı söylemeyeceksin. Yok böyle bir şey arkadaş! Aklınızı başınıza toplayın. Sabrımız taşmak üzere. Bam telimiz kopmak üzere. Bu vatan toprak sınırlarını kanıyla canıyla çizen, göğsünü hiç korkmadan düşmana siper eden şehitlerimizin ve vefat eden Gazilerimizin kemikleri sızlıyor. O günlerde ne zor şartlarda alınan bu topraklara sığamadığınız gibi yetmiyormuş gibi özerklik istiyorsunuz. Herkes haddini bilmelidir. Çukurca’da şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet dileriz mekanları cennet olsun. Yüce ulusumuz bilmelidir ki; vatan ve millet düşmanı hainlerin pusu kurarak şehit ettikleri Mehmetçiklerimizin intikamı mutlaka alınacak, şanlı ordumuza ve devletimize yönelik bu alçakça davranışların hesabı mutlaka sorulacaktır” dedi.

Basın açıklaması sırasında protesto yürüyüşüne katılan kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit babası Mustafa Şenel ise tepki gösterdi. Oğlunu Hakkari Dağlıca’da 5 sene önce şehit verdiğini söyleyen şehit babası şöyle isyan etti, “Bitsin artık. Duydum hemen buraya geldim. Yüreğimiz yanıyor. Bizimki de ölüyor diğerlerininki de ölüyor. Kardeş kardeşi vuruyor. Allah şehit yakınları ve ailelerine peygamber sabrı versin.” ‘

Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atarak Bayramyeri’ne yürüyen grup burada Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı söyledikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı