REKLAMI GEÇ

Zolan kendi elleriyle aşure dağıttı

Zolan kendi elleriyle aşure dağıttı

Denizli Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle 5000 kişilik aşure dağıttı. Aşureye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Osman Zolan vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıttı.

/ DENİZLİHABER / 1 Aralık 2012 Cumartesi, 13:04

Belediye, daha önce birçok kez düzenlediği aşure dağıtımı geleneğini bugün de sürdürdü. Bayramyeri Meydanı’nda kurulan çadırda 7’den 70’e binlerce kişi belediyenin aşure ikramına katıldı.

Cuma namazı sonrası başlanılan aşure dağıtımına ilgi fazlaydı. Çocuklardan yaşlılara binlerce kişi ilk 1 saatte aşureden tattı. Yaklaşık 3 saatte 5000 kişi için hazırlanan aşure bitti. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, Cuma namazı çıkışı sonrasında çadıra gelerek görevlilerle birlikte aşure dağıttı. AK Parti İl Başkanı Avni Örki de, belediye etkinliğine katılarak herkese aşure verdi.

Başkan Zolan da, aşureleri dağıttıktan sonra hem aşurenin tadına baktı, hem de vatandaşlarla sohbet etti. Her ülkenin kendi gelenek ve göreneklerine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Başkan Zolan, ‘Kendi değerlerimize, kendi inançlarımıza sahip çıkmazsak başkalarının değerleri ve inançları bizim değerlerimiz ve inançlarımız haline gelir. Hem milli hem de manevi olarak güzellikleri yaşamak ve yaşatmak adına, değerlerimizi ve geleneklerimizi sürdürme adına elimizden geleni yapıyoruz. Bugünkü aşure programımızda onlardan bir tanesidir. Böyle etkinlikler beni çok mutlu ediyor. 5000 kişilik aşure hazırladık. Yetmezse sayıyı artırırız’ dedi.

Başkan Zolan, aşure dağıtımın ardından vatandaşlarla tek tek ilgilenerek küçük çocuklardan yaşlısına herkesle sohbet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı