REKLAMI GEÇ

Güney Şelalesi’ne özel proje

Güney Şelalesi’ne özel proje

Denizli’nin Güney İlçesi’nde bulunan kentin önemli doğal güzelliklerinden Güney Şelalesi’nin daha fazla turist tarafından ziyaret edilmesi için proje hazırlanacak. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 20 metre yüksekten suyun döküldüğü şelalenin Pamukkale’ye gelen turistler tarafından ziyaret edilmesi için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2013 Pazartesi, 17:07

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)

Denizli kent merkezine 76 kilometre uzaklıkta bulunan, 5 yıl önce kuraklık nedeniyle düşen su debisini canlandırmak amacıyla belediyenin 600 metre uzaklıktan borularla su taşıttığı Güney Şelalesi’nin daha fazla turist tarafından ziyaret edilmesi için Valilik ve Özel İdare Müdürlüğü çalışma yapacak.

Özel İdare Müdürlüğü tarafından geçen yıl yolu asfaltlanan, çevre düzenlenmesi için 2 bin metrekare kilitli parke taşı döşenen Güney Şelalesi’ni AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ve Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu’yla birlikte ziyaret eden Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün tabiat anıtı olarak tescil ettiği bu değerin, kentin önemli doğal güzelliklerinden biri olduğunu söyleyerek daha fazla turistin ziyareti için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Yılda 20 bin kişinin ziyaret ettiği Güney Şelalesi’nde suyun 20 metre yükseklikten döküldüğünü belirten Demir, şöyle dedi:

“Güney Şelalesi turizm kenti Denizli’nin önemli doğal güzelliklerinden biri. Denizli’yi her yıl 2 milyona yakın turist ziyaret ediyor. Özel İdare Müdürlüğü, şelalenin yolunu asfaltladı. Şelaleyi seyahat acentelerinin rotası içine aldırarak daha fazla turistin ziyaret etmesini sağlamak istiyoruz. Gerekli kaynağımız var. Şelale altındaki bölgede turistlerin ihtiyaçlarını giderecekleri bir sosyal alan oluşturulabilir. Kaynağımız var. Proje hazırlayıp hayata geçireceğiz.”

Demir, Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreteri Adem Oklu’ya da talimat vererek fizibilite çalışması yapılmasını istedi.

Yorumlar

Atila Argun   -  Bağlantı 3 Nisan 2013, 11:43

Uzakta yaşayan bir Güney’li olarak, gönlümün orada yattığını,sizlerle birlikte olduğumu,çalışmalarınızı ve şelale için proje yaptığınızı bu sayfada öğrenince memnun olduğumu belirtir, saygılarımı sunarım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı