REKLAMI GEÇ

Güney kuzeybatıya taşınıyor

Güney kuzeybatıya taşınıyor

Bir süre önce heyelanla yerle bir olan Denizli’nin Güney Şelalesi’nin su yatağı bir aksilik çıkmazsa yarın yetkililer tarafından 30 metre kuzeybatıya taşınarak yeniden bir şelale oluşumu sağlanacak.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2013 Salı, 10:54

Şengül BOZ- GÜNEY

Denizli’nin dünyaca ünlü doğal güzelliklerinden Güney Şelalesi’nin heyelanla yok olması hem kenti hem Türkiye’yi şoke etmişti.

13 Mayıs 2013 günü saat 16.00 sularında büyük bir gürültüyle çöken ve bir işçinin yaralanmasıyla sonuçlanan heyelan sonrası yerle bir olan Güney Şelalesi’nin kötü sürprizi şüphesiz o bölgeyi turizme hazırlamak konusunda yoğun çaba sarf eden Denizli Valisi Abdulkadir Demir ve Güney ilçesi sakinlerini büyük üzüntüye sürüklemişti.

Heyelandan hemen sonra şelalenin tekrar oluşturulması konusunda çalışan yetkililer karara ulaştı. Güney Şelalesi için bir aksilik olmazsa yarın(29 Mayıs 2013 Çarşamba) 30 metre kuzeybatı yönünde tekrar oluşturulmak üzere çalışmalar başlatılıyor.

Uzman bir ekip, şelalenin dere yatağını barajın içine doğru 30 metre taşıyarak, eski yerine göre daha sert ve kayalık bir zeminde şelalenin yeniden oluşumuna yönelik ilk adımı atacak.

Yorumlar

bekir   -  Bağlantı 28 Mayıs 2013, 22:24

aslında üzüldüm ama denizlin turistlik birkent olması ve şehrimizin buüyümesi acısında bence cok güzel bir girişim aslında böle degişik piknik allanları yapılması hem turizim acısından hemde halkkımız acısında iyi olur şimdiden tb ederim

Cihan   -  Bağlantı 28 Mayıs 2013, 16:18

Artık doğamızı rahat bıraksak diyorum.Olduğu kadar herşey.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı