REKLAMI GEÇ

Honaz’da Başpehlivan Atlı oldu

Honaz’da Başpehlivan Atlı oldu

Denizli’nin Napolyon kirazı deposu olan Honaz İlçesi’nde 42. kez düzenlenen Honaz Kiraz Festivali ve Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı Samsunlu Fatih Atlı kazandı. Honaz Dağı eteklerinde Göz Mevkii’nde yapılan güreşlerde vatandaşlar bir yandan piknik yaparken, bir yandan da güreşleri izledi.

/ DENİZLİHABER / 25 Haziran 2012 Pazartesi, 14:58

Üretilen Napolyon kirazlarının yüzde 70’ini ihraç eden Honaz’da Kiraz Festivali ve Yağlı Güreşleri bu yıl 42. kez düzenlendi. Göz Mevkisi’nde düzenlenen yağlı güreşlere Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Ak Parti Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, çevre beldelerin belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Dokuz dalda düzenlenen güreşlere yaklaşık 400 güreşçi katıldı. Çekişmeli geçen müsabakaların sonunda başpehlivanlığı Samsun’dan Fatih Atlı kazandı. Başpehlivanlık güreşlerinde dereceye girenlere madalyalarını Denizli Valisi Abdülkadir Demir verdi.

Vali Abdülkadir Demir madalya töreninde yaptığı konuşmada, Honaz denince akla Napolyon kirazının geldiğini belirterek, “Geçen seneye göre hem fiyat olarak hem üretim olarak daha bereketli bir yıl yaşandı. Honaz bu kadar ekonominin beyniyken burada taşımacılık ve lojistiğin de merkezi olacaktır. Bildiğiniz gibi Kaklık Lojistik Merkezi, devlet demir yollarının Türkiye’deki gerçekleştirdiği ilk merkezlerden birisi oldu. Denizli Kaklık arasındaki bütün hatlar döşendi. Kısa bir süre içerisinde de işadamlarımız artık bütün yüklerini İzmir Limanı’na çok daha ucuz ve çok daha seri olarak ulaştıracaklar” diye konuştu.

Honaz’ın Denizli’nin enerji merkezi olduğunu, Organize Sanayi Bölgesi’nin Honaz’da olduğunu belirten Demir, “Bu kadar yüksek ekonomik güce sahip bir ilçeye bundan sonra da yapılacak çok şey var. Denizli’nin en önemli antik kenti Colossae Honaz’da. Colossae antik kentinde kazı çalışmalarının başlaması için çalışmalarımız sürüyor. Umut ediyorum, kısa sürede bu çalışmalar sonuçlanacak ve Colossae antik kentini de gün yüzüne çıkarmaya başlayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı