REKLAMI GEÇ

Kocabaş’ta romanlar ortalığı birbirine kattı

Kocabaş’ta romanlar ortalığı birbirine kattı

Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kocabaş beldesinde romanların kullandığı kaçak su şebekesini belediye ekipleri kesmeye kalkınca zabıta, jandarma ve vatandaşlar arasında arbede yaşandı.

/ DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2012 Pazartesi, 16:49

Denizli’nin Honaz İlçesi’ne bağlı Kocabaş beldesinde Roman vatandaşların yaşadığı Demokrasi Mahallesi’nde belediye ekipleri borcu nedeniyle suyu kesilen bir ailenin şebekeden evine kaçak hat çektiğini belirledi. Belediye’ye ait kepçe, zabıta ve jandarmaların da bulunduğu ortamda kaçak su şebekesini toprak altından kaldırmak için söz konusu evin önüne geldi.

Bu sırada, bir kadın ile çocuklar kepçenin önünü kesti, 14-15 yaşlarında bir çocuk, eline bıçak alıp boğazına dayadı, “Suyumuzu keserseniz, üstüme gelirseniz, boğazımı keserim” dedi. Jandarma ekipleri, çocukla konuşurken ani bir hareketle elinden bıçağı alıp, çocuğu jandarma ekip arabasına bindirdi.

Öte yandan, bir kadın da zabıtaya tokat attı. Zabıta da kadına tokatla yanıt verince ortalık bir anda kavga alanına döndü. Yaşanan arbede esnasında bazı Roman vatandaşlar birbirlerine saldırdı. Taşlanan jandarmaya ait bir aracın camı kırıldı. Olayla ilgili bir kişi göz altına alındı. Yaşanan arbedenin ardından belediye kepçesi kaçak su şebekesini kaldırmadan belediyeye döndü. Kepçenin olay yerinden ayrılmasıyla Roman vatandaşlar sakinleşti.

Kocabaş’ın AK Partili Belediye Başkanı Muzaffer Taşgeldi, “Su borcunu ödemeyen vatandaşın suyunu kestik. Bu kez su şebekesinden hat çekmiş. Romanların yaşadığı mahalleden belediyemiz su tahsilatı yapamıyoruz. Herkes su borcunu ödüyor, Demokrasi Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız da ödemelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı