REKLAMI GEÇ

Honaz’a yer altı sulama tesisi

Honaz’a yer altı sulama tesisi

Denizli İl Özel İdaresi ve DSİ arasında imzalanan protokolle, Honaz’ın Menteşe Köyü”nde 2 DSİ kuyusu yer altı suyu sulama tesisi inşaatı tamamlanarak, hizmete açıldı.

/ DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2012 Salı, 13:36

Yer altı sulama tesislerinde önemli bir mesafe kat ettiklerini belirten İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, “1 milyon liraya mal olan basınçlı sistem yeraltı suyu sulama tesisi inşaatına 2011 yılı Ağustos aynıda başlanılmıştı. Protokol gereğince 2012 Ekim ayında bitirilmesi gerekirken gününden önce ve sorunsuz olarak bitti ve tesis köylümüzün hizmetine verildi. Yeraltı su kaynağından beslenecek olan havuzların her biri 640 ton kapasiteli. Basınçlı olarak havuza saniyede 60 litre su gelecek ve yağmurlama ve damlama sulama yapılarak yaklaşık 2 bin dekar arazinin su ile buluşması sağlanacak” dedi.
Denizli’nin kalkınması ve halkın refah seviyesinin yükselmesi için içme suyundan sulama suyuna, eğitimden sağlığa, çevreden tarıma pek çok alanda yeni yatırımlar gerçekleştirdiklerini bildiren İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Menteşe Köyü’nde tamamlanan proje ile 2 bin dekar alanın suya kavuşarak sulu tarıma geçildiğini, üründe verim ve kalite artışı olacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı