REKLAMI GEÇ

Yarımca: “AKP Kale’yi cezalandırıyor”

Yarımca: “AKP Kale’yi cezalandırıyor”

Denizli’nin Kale İlçesi’nin MHP’li Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kale’nin sağlıktan, yol çalışmasına, eğitimden Tabae Antik kentindeki kazı çalışmalarına kadar tüm hizmetlerinin engellendiğini belirterek, “Kale, MHP’nin yüzde 63’le belediye yönetimin aldığı 2009 yılından beri cezalandırılıyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 27 Haziran 2013 Perşembe, 14:24

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Elinde bir dosya dolusu belgeler ve fotoğraflarla toplantıya gelen Yarımca, Kale İlçesi’nin MHP’nin kazandığı 2009 yerel seçimlerinden sonra cezalandırılmaya başlandığını ve bu tutumun halen devam ettiğini ileri sürdü.

AKP İl Başkanı Avni Örki’nin yerel yayın yapan bir televizyon kanalında “Kale ile doku ve kan uyuşmazlığımız var” sözlerine cevap veren Yarımca, sağlıktan yol çalışmasına, eğitimden Tabea antik kentindeki kazı çalışmalarına kadar tüm hizmetlerin engellendiğini söyledi. İşte Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’nın sert eleştirileri:

ALTINOVA YOLU YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ
“Kalelilerin yüzde 75’inin kullandığı ve bizim için olmazsa olmazlar arasında yer alan 9 kilometrelik Altınoava Yolu 4 yıldan beri yapılmayı bekliyor. İl Genel Meclisi üyeliğim döneminde programa alındı. Ancak hala yapılmadı. Yol çalışması yılan hikayesine döndü. Her seferinde engellenen yolun yapılmama nedeni yüzde 63 ile yerel seçimleri kazanmamız.”

AKÇAY KÖPRÜSÜ
“Muğla Merkez Göktepe grup köyleri ile Denizli arasındaki ulaşımı rahatlatacak köprü inşaatının 2013 yılı programına alınması ve Denizli ile Muğla İl Genel Meclislerinin 2013 yılı yatırım programından 250’şer bin TL ödenek ayırmalarına rağmen yapılmadı. Denizli İl Özel İdaresi mühendisleri tarafından çürük raporu verildiği ileri sürülüyor. Muğla İl Özel İdaresi hazır, işadamı destek verecek ancak Denizli İl Özel İdaresi, çürük raporu verdiği gerekçesiyle yapılmıyor.”

TABAE’NIN ÖDENEĞİ İLE TEKERLEKLİ SANDALYE ALINDI
“2008 yılında İl Genel Meclisi üyesi olduğum dönemde, Pamukkale Ören yeri gelirlerinin Denizli’de kalması ve bu gelirlerle Tripolis ve Tabae Antik kenti kazı çalışmalarına aktarılması için mücadele verdik. Pamukkale Ören yeri gelirleri İl Özel İdaresi’nde kaldı. Bu ödeneğin Tripolis ve Tabae antik kenti kazı çalışmalarında kullanılması için meclis kararı var. Buna rağmen, Tabae antik kentine ödenek ayrılmıyor. Kazı çalışmaları engelleniyor. Bu ödenek ile Kale ilçesindeki engelli vatandaşlara tekerlikle sandalye alınıyor. Buna karşı değilim, ama Tabae için ayrılan ödeneğin kullanılmasına karşıyım”

SAĞLIKTA DEVRİM BİR FACİA
Kale ilçesinde 50 yataklı olarak yaptırılan hastanede doktor kadrosu olmasına rağmen doktor gönderilmiyor. 2 hafta bir çocuk doktoru görevlendiriliyor. 1 aile hekimi, bir dahiliye uzmanı hastanede görev yapıyor Sağlıkta devrim bu mu?”

KALE CEZALANDIRILIYOR
“Kale’de 2009 yılında yüzde 63 oy ile belediye başkanı seçildim. Yapılan anketlerde oy oranımızın yüzde 65’lere ulaştığını görüyoruz. Bu AKP’yi tedirgin ediyor ve Kale’yi cezalandırıyor. Ayrıca AKP İl Başkanı Avni Örki’nin ileri sürdüğü gibi. Evet onlarla kan ve doku uyuşmazlığımız var. 6 yıl önce AKP’den istifa ettim. Çünkü, AKP PKK ile masaya oturmaya hazırlanıyordu. 6 yıl sonra bu gerekçemde haklı olduğumu gördüm. PKK ile işbirliği yapan parti ile kan ve dokularımızın uyuşması mümkün değil.”

Yorumlar

ali gül   -  Bağlantı 28 Haziran 2013, 15:57

AKP genel seçimlerde çameliden sonra en çok oyu %62 oy oranı ile kaleden almıştır. kaleliler gerekli desteği iktidar partisine hem referandumda hemde genel seçimde vermiştir. buna rağmen hala kaleye karşı bir tutum içinde olanlar varsa onları kınıyorum.

ali alyol   -  Bağlantı 27 Haziran 2013, 23:32

Siz kaleye bim ve a101 gibi mağazaları sokmayın sonra akpden yardım bekleyin. Olurmu sayın yarımca olurmu?

Efsane   -  Bağlantı 27 Haziran 2013, 21:04

Sayın Başkanıma Katılıyorum Kale 9 Km lik Kale-Altınova yolu kaç yıldır yapılmıyor Yazın Toz Kışın Çamur İçinde Kalıyoruz Yetkililerin bunu yapmasını Bekliyoruz. O YOL ÇOK ÖNEMLİ HERKEZ YOLU ÇOK KULLANIYOR.

seden   -  Bağlantı 27 Haziran 2013, 19:46

helal başkan

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı