REKLAMI GEÇ

En iyi Kale Biberi Feride Teyze’nin

En iyi Kale Biberi Feride Teyze’nin

Denizli’nin Kale ilçesinde 18. Geleneksel Kale Biber Festivali’nde birçok etkinlik ve konser yapılırken, en iyi Kale Biberi de seçildi.

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2012 Pazartesi, 14:47

Kale Biber Festivaline MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kale Biber Festivalinin açılış konuşmasını yapan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, ilçe merkezinde ve köylerinde yetişen ürünlerin satışının mevsiminde ve çok kısa sürede satılmak zorunda olduğundan hakettiği değerden satılmadığını ifade ederek “Yetiştirilen ürünler açılacak tesislerle hak ettiği değeri alacaktır. Üreticilerimiz daha fazla üreten, daha fazla kazanırken ilçe ekonomisine katkı sağlayacak” dedi.

Sıralanan Kale Biberlerini inceleyen jüri heyeti en iyi Kale Biberini seçti. Jüriden en yüksek puanı alan Demirciler köyünden Feride Şaylıca 1. Olurken, yine aynı köyden Durmuş Ali Mazak 2. , Alanyurt köyünden Süleyman Yasıt 3. Oldu. Dereceye giren biber üreticilerine protokol üyeleri hediyeleri takdim etti.

KALE’DE CENGİZ KURTOĞLU RÜZGÂRI ESTİ
Festival akşam saatlerinde Cengiz Kurtoğlu festivaliyle son buldu. Konser alanına sığmayan Cengiz Kurtoğlu hayranları söyledikleri parçalarla unutulmaz bir gece yaşandı. Denizli, Muğla, Aydın, Ayfon ve çevre yerlerden gelen izleyiciler Cengiz Kurtoğlu ile fotoğraf çekilebilmek için tüm güçlerini kullandı. Konserin ardından Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu’ya Kale Biberi ve tablo hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı