REKLAMI GEÇ

Kosova Sağlık Bakanı’na Kale’den fahri hemşehrilik beratı

Kosova Sağlık Bakanı’na Kale’den fahri hemşehrilik beratı

Denizli, Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Ferit Agani’yi ağırlıyor. Kosova’nın İpek şehri ile kardeş şehir olan Kale Belediyesi’nin davetlisi olarak Denizli’ye gelen Bakan Agani, 3 gün boyunca Kosova ve Denizli arasında ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri ilerletmek için görüşmeler yapacak. Denizli’ye dün akşam gelen Bakan Agani’ye onuruna verilen yemekte “Fahri Hemşehrilik Beratı” verildi.

/ DENİZLİHABER / 28 Eylül 2012 Cuma, 13:08

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, kardeş Kale ve İpek arasındaki ilişkileri güçlendirmede önemli bir rol üstlenen ve davetlerini kabul ederek Denizli’ye gelen Bakan Agani onuruna yemek verdi. Etkinlikte Yarımca, Bakan Agani’ye “Fahri Hemşehrilik Beratı” verdi.

Matti Restaurant’ta gerçekleştirilen etkinliğe onur konuğu Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Ferit Agani, eşi ve oğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, meslek odası başkan ve temsilcileri ile iş adamları katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Tunceli’de şehit olan Tavas’lı Fatih Küçükterci’nin büyük acısını yaşadıkları bir günde kardeş ülkeden gelen Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Ferit Agani’nde acılarına ortak olduğunu söyledi.

Böylesi bir konuğu ağırlamanın onurunu yaşadıklarını belirten Yarımca, “Sayın Bakan Ferit Agani, bizleri kırmayarak davetimizle Denizli’ye geldi. Bizleri çok memnun etti. Şehit acımızı da ortak olarak biraz daha hafifletti. Kale ile Kosova’nın önde gelen şehri İpek ile kardeş şehir olarak ilişkilerimizi güçlendirmede önemli bir görev yaptı. Çok teşekkür ediyoruz. Burada bulunduğu sürece Denizlimizi de O’na tanıtacağız” dedi.

“Acınızı anlıyorum”
Sırp ordusunun yıllarca işgalini yaşadıklarını ve vatan topraklarını korumak için bir çok şehit verdiklerini hatırlatan Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Ferit Agani, “Türkiye’de iç güvenliğini ve huzuru sağlamak için çalışıyor. Ne acı ki, şehitlerde veriyorsunuz. Aileler, acıya gark oluyor. Şehitlik tabi ki, Allah’ın taktiri. Denizli’de bir şehidiyle acı içinde. Yıllarca işgal altında kalmış, vatan topraklarını savunurken ya da işgal nedeniyle binlerce Kosova’lı şehit oldu. Bu acıyı çok iyi biliyorum. Ve acınıza ortak oluyorum. Allah bir şehit acısı daha sizlere yaşatmasın. Ama teröründe kısa zamanda üstesinden geleceğinize inanıyorum” dedi.
Türkiye, Kosova arasındaki ikili ilişkileri daha da üst düzeye çıkarmak, bağları güçlendirmek için bu ziyareti önemsediğini belirten Agani, Denizli’de de olmaktan duyduğu hazzı dile getirdi. Türkiye, Denizli ile ekonomik, sosyal, kültürel her türlü alanda ilişkilerin geliştirilmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını duyurdu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Abdullah Acar ve Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Ferit Agani’ye Fahri Hemşehrilik Beratı’nı birlikte verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı