REKLAMI GEÇ

“ZEYBEKCİ İLE 1–1 BERABERE KALDIK”

“ZEYBEKCİ İLE 1–1 BERABERE KALDIK”

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, ilçesinden yüzde 64 oranında ‘evet’ çıkmasını esprili bir hava içersinde yorumlarken, “Zeybekci ile 1-1 berabere kaldık. Onun Kale halkına yönelik son günlere rast gelen gönderdiği mektup etkili oldu” dedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2010 Çarşamba, 17:14

Kale ilçesinde yüksek oranda ‘evet’ çıkmasını yorumlayan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kale ilçesinin birlik ve beraberlik içinde olduğu, ancak Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin yalanlar üzerine kurulmuş bir mektup gönderdiğini iddia ederek, bunun Kale ilçesinde evdeki bütün fertlerin isimlerine yönelik gönderildiğini ileri sürdü. Yarımca, bu durumun son anda kendileri tarafından anlatılamaması yüzünden böyle bir sonucun çıktığını söyledi.

Üniversitenin ve Anadolu lisesinin, Kale’ye getirilmesinin Zeybekci ile hiçbir alakasının bulunmadığını, bugüne kadar da hükümetten yardım almadıklarını iddia eden Yarımca, “Sayın Nihat Zeybekci bize hiçbir zaman sıcak bakmadı. Her seferinde bize köstek olmak için elinden geleni yaptı. Bunları zaman zaman belgelerle açıkladık. İller Bankası gelirimiz haricinde, bugüne kadar devlet yardımı almadık. Üniversite ve Anadolu Lisesi girişimlerimiz Zeybekci tarafından hep engellendi. Bizim azimli ve kararlı mücadelemiz sonucunda üniversitemiz ve Anadolu lisemiz ilçemize kazandırılmıştır. Bu Kale halkının ortak kararı ve azmi ile olmuştur. Sayın Nihat Zeybekci, bunları bildiği halde Kale ilçesindeki bütün vatandaşlarımıza yalanlarla dolu bir mektup göndermiş, bizde son günlere rastlayan bu mektubun içeriğini anlatamadığımız için ve seçim bölgemizi bırakıp Denizli’de çalışma yaptığımız böyle bir sonuç ortaya çıktı” dedi.

Başkan Yarımca, “İl merkezindeki Kaleliler başta olmak üzere, MHP camiasının etkin çalışmaları ilimizdeki ‘hayır’ oyunun çıkmasına vesile olmuştur. Basın toplantısı ve yaptığım çalışmaları gördünüz. Bu açıdan ele aldığımızda Sayın Zeybekci ile 1-1 beraberliğimiz mevcuttur. AKP’nin Ege bölgesindeki tek kalesi olan Denizli’nin hayır demesi, AKP genel Merkezi’nde nasıl karşılandı merak ediyorum. Başarısız olan Denizli yöneticilerinin akıbetlerini de merak ediyorum. Umarım, Sayın Zeybekci, bundan sonra ilçelerle, siyasi muhalifler yaratarak uğraşmaz, kendi durumunu kurtarmak ve Denizli’ye hizmet için çabalar. Aksi halde siyasi geleceğini düşünemiyorum” dedi.

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kale ilçesinde ‘evet’ çıkmasının başka sebeplerinin de bulunduğuna dikkat çekerek, “Kale’deki netice benim için önemli değil. Bu şekilde netice çıkmasının sebeplerinden biriside ilçe halkımızın muhafazakar ve tutucu olması, AKP’nin dini siyasete alet etmesi, devletin her türlü imkanlarını Kale ilçesinde kullanması da etkili oldu. Çünkü Kaleliler beni, ben Kaleleri biliyorum. Önemli olan Denizli’de Nihat Zeybekci’nin kaybetmiş olmasıydı. 1-1 beraberiz derken bunu kastettim. Yine her şeye rağmen başarılıyız. Çünkü Sayın Zeybekci, 15 defa başbakan getirdi. Devletin her türlü imkanlarını kullandı. İki defe festival yaptık, bırak başbakanı sayın valimiz bile gelmedi. Biz Kullanamadık, Anadolu lisesi ve üniversite için uğraşırken yetersiz kaldık. Ben 5 bin kişiden golü yedim. O kaç bin kişiden yedi hesap etsin. İlçem için önemli olan referandum değil, eğitime katkımızdı. Biz bunu başardık. 2 okul kazandırdık. Kale için üzgün değilim ama ülkem için üzgünüm. Çünkü bu seçim tarihi itibariyle ülkeyi karanlığa sürüklenmek için adım atılmıştır. Bu iktidarın referandumdan yeni çıkan, yetkileri kullanmadan ülkeyi bölüp parçalamadan, erken seçime gidilmeli, bu iktidardan yönetim alınmalıdır. Bu ülkeyi seviyoruz ve başka gidecek yerimiz yok” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı