REKLAMI GEÇ

“Bunları görmemek için kör olmak lazım”

“Bunları görmemek için kör olmak lazım”

Yıllardır kentin ortasından akan ve bir zamanlar utanç deresi olarak da bilinen Bağırsak Deresi’nin bulunduğu alanda hummalı bir çalışma sürdürülüyor. Denizli Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı işbirliğiyle yapımı devam eden ve Ege Bölgesi’nin en büyük parkı olma özelliğini taşıyan Ak Vadi Parkı’nda incelemelerde bulunan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Burada yaşanan değişimi görmemek için kör olmak lazım” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Şubat 2014 Salı, 16:17

Denizli Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı işbirliğiyle yapımı devam eden ve Ege Bölgesi’nin en büyük parkı olma özelliğini taşıyan Ak Vadi Parkı’nda hummalı bir çalışma devam ederken ekibi ile birlikte burada incelemelerde bulunan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ” Denizli’de yaşanan değişimi görmek isteyenler buraya gelsinler ve neler yaptığımızı görsünler” dedi.

ic-3

Bağırsak Deresi’nden Ak Vadi Parkı’na
Bir zamanlar tam burada Denizli’nin kanalizasyonunun aktığı, utanç deresi olarak bilinen ve Bağırsak Deresi olarak adlandırılan alanda şimdi Ege Bölgesi’nin en büyük parkının inşa edildiğini dile getiren Başkan Zolan, ” Ak Vadi Parkı bizim için önemli bir projedir. 2004 yılında Denizli’nin kanalizasyonunun aktığı bu yer şimdi çocukların oynayabildiği temiz bir havanın hakim olduğu alana kavuşturuldu. Bu proje ile herkesin birinci sınıf olduğunu bu alanın yaşanabilir bir alana dönüştürülebileceğini göstermiş olduk. Vadide açık bir şekilde olan kanalizasyon kapatılarak artık kapalı halde arıtma tesislerine götürülüyor. Denizli’de aciliyeti olan projelerden birini gerçekleştirmiş olduk ve 660 bin metrekare alan ile sadece Denizli’nin değil Ege’nin en büyük parkı olma özelliği taşıyan Ak Vadi Parkı yaklaşık 3 ay içerisinde tamamlanacak. Yeşil bir alanda çocukların oynayabildiği yürüyüş yollarının spor alanlarının olduğu temiz ve sağlıklı bir alan daha Denizlimize kazandırılmış olacak. İnsanımıza verdiğimiz değeri bu projemiz çok net olarak ortaya koymaktadır. Hizmet anlayışımızı ortaya koymaktadır. Denizlimizde şuan 1300 ün üzerinde parkımız var. Ak Vadi Parkı’nda da sona gelindi. Tabi istiyoruz ki bu güzellikler sadece Denizli merkezde değil tüm ilçelerde köylerde beldelerde de olsun. Hizmet anlayışımız ile Büyükşehir ile birlikte güzellikleri oralara da taşımak istiyoruz. İnşallah Denizlimizin her yeri merkezi gibi olacak. Denizli’ de ne varsa köylerimizde beldelerimizde de o olacak” dedi.

ic-1

“Bu proje sadece bir park projesi değil”
Ak Vadi Parkı’nın Türkiye’ ye örnek olacak bir proje olduğunu dile getiren Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: Bu proje sadece bir park projesi değildir. İnsana verilen değer projesidir. İnsanların nasıl bir ortamda yaşaması gerektiğini ortaya koyan bir projedir. İnsanımız derelerin çukurların içinde değil basketbol, voleybol, futbol sahalarının, tenis kortlarının olduğu bu alanda olmalı. Çocuklarımız bu alanlarda mutlu olsun, insanlarımız bu mekanlarda mutlu bir şekilde yaşasın istiyoruz. İşte bu yüzden bu proje bizim için çok önemli. Herkes Denizli’ de yaşadığı için mutlu olsun istiyoruz. 2004’ten 2014’e 10 yılda tabi ki çok iş yaptık ama bitmedi. Yapacak daha çok işimiz var. Bunların hepsini milletimizle halkımızla birlikte başardık yine birlikte başaracağız.”

ic-2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu