REKLAMI GEÇ

Oklu: Şirket bu satışı yapabilir

Oklu: Şirket bu satışı yapabilir

AK Parti Merkezefendi Belediye Başkan adayı ve Denizli İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Adem Oklu, ASTAŞ Azim Cıvata Sanayi ve Ticaret A.Ş’ne ait arsa satışıyla ilgili açıklamasında, “Şirket bu satışı yapabilir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Aralık 2013 Pazartesi, 14:53

Denizlihaber.com’un Denizli gündemine bomba gibi düşen “47 milyon TL nerede?” başlıklı haberiyle ilgili görüştüğümüz Oklu, gayrimenkullerin metrekare birim fiyatıyla ilgili bir tespit yaptırılıp yaptırılmadığı konusunda bilgisi olmadığını söyledi.

Oklu, 7 milyon dolara satılan arazinin yüzde 73,5’inin şirket ortaklarından Mitaş’a ait olduğunu savunurken, Denizli İl Özel İdaresi’nin 2008’de söz konusu alanın satılmasına karar verdiğini iddia etti. Oklu, şunları söyledi:

“SATIŞ İŞLEMİNİ ŞİRKET UYGULADI”
“İl Özel İdaresi 2008 yılında bu alanın satılmasına karar verdi. Şirket genel kurulu da toplanarak bir karar aldı. Satışın 10 milyon lira üzerinde bir değerde yapılması kararı alındı. İl Özel İdaresi’nin hissesi yüzde 26. Satış işlemini şirket kendi uyguladı.

anons1

“İL GENEL MECLİSİ’NİN SATIŞTAN HABERİ VAR”
Şirket bu satışı yapabilir. Hukuken, idaremizden herhangi bir izin alması da söz konusu değil. Buna karşın görüşmelerde olmuştu. Özellikle idarenin hisse devri konusunda görüşülmüştü. İl Genel Meclisimizin satıştan haberi var.

anons2

“PARA BANKADA”
Para bankada duruyor. Şirket beş yıl sonra kar payı dağıtma hakkına da sahip. Yasal olarak parayı beş yıl boyunca tutabiliyor. Satış emsal değeri üzerinden yapıldı. Emsal değeri daha yüksek olsaydı daha yüksek fiyata satılabilirdi.”

oklu-kardesler-anons

“HAKLAR BÜYÜKŞEHİRE DEVROLACAK”
Denizli’nin büyükşehir olduğu ve 30 Mart yerel seçimi sonrası İl Özel İdaresi’nin tüzel kişiliğinin kalkacağı hatırlatılarak, “haklar ne olacak?” sorusuna Oklu, “İl Genel Meclisi kapandığında hakları büyükşehir belediyesine devrolacak” yanıtını verdi.

Yorumlar

ılgın   -  Bağlantı 30 Aralık 2013, 22:22

adem oklunun yadeksten ne aldığını sorun sponsorlarını yakında izlersiniz daha ne ayakkabı kutuları çıkarır onlar

ÖZKAN BALDAN   -  Bağlantı 30 Aralık 2013, 18:19

MERKEZEFENDİ İLÇESİNE BAŞKAN OLACAKMIŞ…
MERAK ETTİM HANGİ YÜZLE OY İSTEYECEK ACABA…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
14 Mayıs 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu
15 Mayıs 2024 Çarşamba 13 28Parçalı Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 28Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 16 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu