REKLAMI GEÇ

Atamızı anıyoruz

Atamızı anıyoruz

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümü. Atamızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Denizli il protokolü, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin temsilcileri de birer mesaj yayınlayarak Ata’yı andı.

/ DENİZLİHABER / 10 Kasım 2012 Cumartesi, 08:45

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümü nedeniyle Denizli il protokolü, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin temsilcileri mesaj yayınlayarak Ata’yı andı.

İşte o mesajlar:

DENİZLİ VALİSİ ABDULKADİR DEMİR
“Yaşamı ve başarılarıyla bir ulusa önderlik ederek Türkiye Cumhuriyetini bizlere armağan eden Büyük Önder Atatürk’ü ebediyete intikalinin 74. yılında saygı ve gönül borcu duyarak, rahmetle anıyoruz. Yeni Türk Devleti ile Ankara Antlaşması’nın imzalanması öncesinde; “Bizi arkadan vurdu, dağ başındaki haydutlarla, Mustafa Kemallerle anlaştı” eleştirilerine karşı Fransız Başbakanına “Dağ başındaki haydutlar diye isimlendirdiğiniz, kahraman Mustafa Kemal ve O’nun tüm askerleri burada olsalardı teker teker hepsinin heykellerini dikerdik. Böylesine bir kahramanla antlaşma imzalamaktan gurur duyuyorum.” dedirtecek kadar dünya liderlerinin hayranlık duyduğu Atatürk, tarihin akışını değiştirmiş, masa başında dünyayı yeniden biçimlendirmek isteyenlere çok büyük bir ders vermiştir. Yaşarken de, ölümünün ardından da, esaretin karşısında özgürlüğü savunanlara esin kaynağı olmayı sürdürmüştür. “Hasta Adam” olarak nitelendirilen Türk Milleti’ne, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren liderliği ve devlet adamlığı ile 20. yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk Milleti’nin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı, Büyük Komutan ve Devlet Adamı Atatürk’ün gönüllerdeki erişilmez yeri değişmeyecek, O’na duyulan sevgi ve saygı hiç eksilmeyecektir. Cumhuriyet başta olmak üzere tüm başarılarını Türk Milleti’ne mal eden Atatürk, “imkânsız” kelimesinin Türk Milleti’nin değerleri ile özdeşleşmediğini daima savunmuş ve çözüm ararken Milletine olan güveni ışığında toplumun gelişme ve çağdaşlaşma isteği doğrultusunda, en uygun seçenekleri uygulamıştır. Bugün Millet olarak vazifemiz “Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği Cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır.” sözlerinde olduğu gibi Atatürk’ü anlayan, düşüncelerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren nesiller yetiştirerek, ihtiyaç duyacakları özgüven ve inanca sahip olmalarını sağlamaktır. Bu amaçla “Yurtta sulh, cihanda sulh” diyerek tüm dünyayı barışa davet eden Atatürk’ün çizdiği aydınlık yolda bu vatan için durmaksızın çalışan Denizli Halkı’nı Büyük Önder Atatürk’ün huzurunda birlik ve beraberlik çağrısı yapmak için 10 Kasım Cuma günü saat 08.50’de Valilik Binası önünde gerçekleştirilecek anma törenine davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük lider ve komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ MEHMET YÜKSEL
“Cumhuriyetimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 74’ncü yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyorum. Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği ve en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün ileri bir demokrasiyle taçlanmış olarak yine onun işaret ettiği hedefler doğrultusunda varlığını sürdürmektedir. Bizlere düşen görev, devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımak Türkiye Cumhuriyeti devletini daha müreffeh bir devlet haline getirmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam etmektir. Atatürk’ün bizlere emanet olarak bıraktığı, Cumhuriyetimizi, milletimizin, nesilden nesile başarıyla taşımaya devam edeceğine olan inancım tamdır. Ülkemizi, birlik ve beraberlik ruhu içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartmak için var gücümüzle çalışmaya devam etmek durumundayız. Atatürk’ün idealleri, ilkeleri ve devrimleri bizi geleceğe başarıyla ulaştırmaya yetecek güç ve enerjiye sahiptir. Bu uğurda atılması gereken her adımı atmak, ülkemizi aydınlık yarınlara onun gösterdiği yolda ilerleyerek taşımak, bizler için büyük bir onur ve gurur vesilesidir. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74’ncü yıldönümünde bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİHAT ZEYBEKCİ
‘Gazi Mustafa Kemal’in, ölümünün 74. yılında özlemle anıyoruz. Bu millet geçen 74 yıl içinde O’nun koyduğu ilkeler doğrultusunda yolunu, yönünü çizerek bu günlere kadar geldi. Eğer bu günleri Gazi Mustafa Kemal görmüş olsaydı, Türk Milleti’nin onlarca oyunlara ve engellemelere rağmen ulaştığı yerin azımsanmayacağını ve onlarca yıl önce işaret ettiği ileri medeniyetler seviyesinin hayata geçirilmekte olduğunu görürdü. Bizler bu günlerin sorumluluğunu alan insanlar olarak, yüz binlerce şehit kanıyla vatanlaşan bu toprakları korumak ve yarınlara taşımakla görevliyiz. Bu bilinç ve erdemle çalışıyoruz. Ebediyete intikalinin 74. Yılında Gazi Mustafa Kemal’in bizlere emanet ettiği değerleri gerçek anlamda koruyup bu millete olan borcumuzu hakkıyla ödemeye çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle emanetinin emin ellerde olduğunun bilinmesini istiyor, Gazi Mustafa Kemal ve tüm silah arkadaşları saygı, şükran ve rahmetle anıyorum”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NURCAN DALBUDAK
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ü ebediyete intikalinin 74. Yıldönümünde saygı rahmet ve şükranla anıyorum. Ulu önder sadece milletimizin değil tüm insanlığın saygısını kazanmış bir dünya lideridir. Evrensel değerlere bağlılığı, öngörüsü, öncülüğü ve yenilikçi duruşuyla istiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk “en büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti şu an dünyada bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Atatürk’ü anma günü olan 10 Kasım aynı zamanda Türk milletinin Cumhuriyet’in erdemlerine bağlılığı ve Atatürk ün ideallerini gerçekleştirme hususundaki kararlılığını gösterdiği gündür. Türkiye, 2023 Türkiye’ sine doğru, birlik ve beraberlik içinde muassır medeniyetleri geçmesi için güçlü bir iradeyle çalışmaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum”

DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
“Türkiye Cumhuriyetinin banisi, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 74. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum. Anadolu topraklarından başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi hiç kuşku yoktur ki Atatürk sayesinde başarıya ulaşmıştır. Bu sebepledir ki Ulu Önder Atatürk, dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olmuştur. Gerek yurt içinde ve gerekse de tüm dünyada adının ilk günkü gibi taze kalması ve heyecanla anılması büyük ölçüde bu yüzdendir. Ulu Önder Atatürk, Milli Mücadele sonrası sağlanan başarının asla yeterli olmadığını düşünerek bir benzerinin dahi yapılması çok güç hatta imkansız olan bir çok devrimler gerçekleştirmiştir. O’nun Türk ulusuna en büyük hediyesi ise Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün hem eseri hem de destanıdır. Öyle bir destandır ki onun tutuştuğu Hürriyet meşalesi esir milletleri ayaklandırmış bağımsızlıklarını kazanabilmek için “Atatürk’ü kendimize örnek aldık” demişler ve bağımsızlıklarını geri almışlardır. Onun milleti ile yazmış olduğu destan, bir milletin her türlü imkansızlık içerisinde, dahi bir liderle neler yapabileceğinin bir göstergesi olmuştur. Bu nedenlerle onun izinde yürüyen ve ulaştığı noktayı daha ilerilere taşıyacak bir kuvvetin varlığını damarlarındaki asil kanda hissetmekte olan Türk evladı, kendisinden beklenen başarıyı elde etmektedir ve etmeye de devam edecektir. Her 10 Kasım atmosferinin ruhumuzda oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen, taşıdığı anlam bakımından 10 Kasımlar Atatürk’ün fikirlerinin en iyi bir şekilde anlaşılarak tatbik edileceği günler olarak kalmalıdır. Ölümünün 74. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum”

DENİZLİ BAROSU BAŞKANI MÜJDAT İLHAN
“Ulusumuzun ışık kaynağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 74. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Atamızın ‘Yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar’ sözünü hatırlatıyorum ve Büyük devlet adamı Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile çağdaş uygarlık yolunda yürümeye; onun kurduğu Türkiye Cumhuriyetimizi ebediyete kadar yaşatacağımıza, ülkemizin hak ettiği aydınlıklara onun izinden gideceğimize söz veriyoruz. Unutmadık. Unutturmayacağız”

AK PARTİ İL BAŞKANI AVNİ ÖRKİ
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünde Onu rahmetle saygıyla anıyoruz. Onun bizim için gösterdiği hedefler ve ‘bağımsızlık ve Demokrasi benim karakterimdir’ düşüncesi bizim de vazgeçilmez hedeflerimizdir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ ve silah arkadaşlarının bize emaneti olan bu güzel ülkeyi korumak geliştirmek ve bu büyük milleti mutlu etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad mekânın Cennet olsun”

CHP İL BAŞKANI YILDIRIM AYCAN
“Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74. yılında onu bir kere daha saygıyla anıyoruz. Büyük Önder bizlere tam bağımsız Dünya uluslar topluluğunda eşit bir ülke bıraktı. Hedef olarak Batı medeniyetinin üstünde uygar bir toplum olmayı önerdi. Yurtta barış, dünyada barış ilkesini devletin temel politikası olarak belirlerdi.  Bugün üzülerek görmekteyiz ki; Büyük Önderin ilkeleri tek tek yok edilmeye çalışılmaktadır. Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünde Cumhuriyet Bayramını kutlayanlara devletin güvenlik kuvvetleri şiddet uygulamaktadır. Atatürk’ün Kurduğu Cumhuriyete açıkça saldırılmaktadır. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı “Yurtta Barış, dünyada barış” diyen Atatürk’ümüzün ismini belirtmeden birisi diye bilmektedir. Atatürk’ün arkadaşlarıyla birlikte yedi düvele karşı verdiği savaşı görmeyenler ülkeyi bölmek için her türlü gayretin içerisinde bulunmaktadır. Bu oluşumların karşısında siyasal iktidar çaresizlik içindedir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü tartışılır hale gelmiştir. Bütün bu olumsuz gelişmelere rağmen Büyük Önderin eseri dimdik ayakta durmaktadır. Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacağımızı halkımız bilmektedir. Atatürkçüler hergün daha yüksek bir inançla devrimlere sahip çıkmaktadır ve çıkacaktır”

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI NECDET ÖZER
“Atamızın ebediyete intikalinin 74. yıl dönümünde O’nu sevgi ve saygı içerisinde anıyoruz. Bizler hep O’nun izindeyiz ve izinde kalmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde bizden sonraki nesiller de O’nun izinden devam edeceklerdir. Ulu Önder’imizin kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet devamından hiçbir şüphemiz yoktur. Tabi bunun için de herkes kendi üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün, yaptığı gelişme ve değişmeler milletimizin birbiriyle kucaklaşmasını sağlamıştır. Türk milletini büyük bir atılıma hazırladığı ve yönlendirdiği yüzyılda, Avrupa ve Asya’nın pek çok ülkesinde totaliter rejimler veya diktatörlüklerin bulunduğu bir dönemde yabancı bir gazetecinin bir sorusu üzerine Atatürk “Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim” şeklinde cevap vermiştir. Bu fikirle bugün O’nun anısına diyorum ki hepimiz birbirimizle kucaklaşarak, birbirimizi kırmadan O’nun yolunda ilerlemeliyiz. O’nun düşünce ufkunda, mücadele azmiyle bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefleri asla unutulmamalıyız”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 15 34Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 21 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Çok Bulutlu