REKLAMI GEÇ

AYDEM “Leylekler Ölmesin” projesiyle bin yuva yaptı

AYDEM “Leylekler Ölmesin” projesiyle bin yuva yaptı

Denizli, Muğla ve Aydın’da elektrik dağıtımını üstlenen AYDEM, sosyal sorumluluk taşıyan projeleri ile de dikkat çekiyor. AYDEM, leyleklerin güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için Aydın, Denizli ve Muğla’da özel yuvalar hazırladı. “Leylekler ölmesin” Projesi ile binlerce leyleğin hayatı kurtarıldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2012 Cumartesi, 09:45

Sosyal sorumluluk taşıyan projelere ve çevreyle uyumlu çalışmalara önem verdiklerini söyleyen Aydem Kurumsal İletişim ve Eğitim Müdürü Elvan Yazıcı,“Projemizin çıkış noktası, bize ulaşan Leylek ölüm haberleri oldu. Leyleklerin elektrik çarpmalarından kaynaklanabilecek ölümlerini engellemek için elektrik direkleri üzerine güvenli yaşam platformları yerleştirdik ve bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

BİN TANE YUVA YAPILDI
Leylekler Ölmesin projesi kapsamında yapılan çalışmaları anlatan Elvan Yazıcı,”Aydem olarak geliştirdiğimiz proje kapsamında, leylekleri elektrik hatlarından koruyan 1000’i aşkın yasam platformunu, Aydın, Denizli ve Muğla illerimizde yogun leylek göçü alan bölgelere monte ettik” dedi. Hizmet verdikleri bölgede elektrik kaynaklı leylek ölümlerine son verdiklerini söyleyen Yazıcı, “Yasam platformlarının bulundugu direklere yalıtım yapılarak, özellikle yavruların ilk uçmaya basladığı zamanlarda meydana gelen kazaların önlenmesini amaçladık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Az Bulutlu