REKLAMI GEÇ

Valilere ‘DEMİR’ modeli talimatı

Valilere ‘DEMİR’ modeli talimatı

Valiler Ankara’da toplandı. Başbakan Erdoğan dün 81 ilin valisiyle bir araya geldi ve “Devletin gülen, şefkatli yüzü olun” talimatı verdi. Denizli Valisi Demir, göreve başladığı 1 yıldan bu yana güler yüzü, mütevazi yapısı ve icraatlarıyla Başbakan’ın talimat verdiği modeli Denizli’de başarıyla uyguluyor.

/ DENİZLİHABER / 1 Şubat 2013 Cuma, 16:45

Başbakan Tayyip Erdoğan, 81 ilin valisini Ankara’da topladı, onlara çözüm sürecine ilişkin mesajlar verdi. “Devletin yumruğunu temsil eden vali profili artık geride kalmıştır. Bulunduğunuz illerde devletin gülen, şefkatli, kucaklayan yüzünü temsil edeceksiniz” talimatı veren ve “Yan gelip yatmak yok” diyen Erdoğan, şunları söyledi, “İhmal edilmiş hizmetleri ulaştırıp ‘İşimiz bitti’ diyerek kenara çekilemeyiz. Benim valim günlük bürokratik işlemlerin içinde kaybolup gitmeyecek. Sıradancılığı bırakacağız, protokol valiliği yapmayacağız.

81 vilayeti siz ayağa kaldıracaksınız, yan gelip yatmak yok, protokol valiliği yok. Çok koşacağız. Devletin sıcaklığını, şefkatini, değişen yüzünü anlatmakta valilere çok büyük görev düşüyor. Yoksulluğun, göçün, mahrumiyetin, eğitimsizliğin devletin ihmalinden değil terörün şiddetinden kaynaklandığını her bir vatandaşımız bilmeli ve anlamalı. Yoksullukla mücadelede valilere devredilen imkanların en ücra mezralara kadar ulaştırılması gerekir. Halkımızla yatın halkımızla kalkın” dedi.

Vali Abdulkadir Demir, geride bıraktığı 1 yıl aşkın zamanda tıpkı Erdoğan’ın 81 kentin mülki amirine çizdiği ‘Yeni Vali Modeli’ndeki gibi bir uygulama anlayışı ile Denizlililerin gönlünü kazandı.

GÜLEN YÜZÜYLE MARKALAŞTI
İş dünyasının yanı sıra, kentteki farklı çevrelerce “Güler yüzlü, mütevazi, bürokrasiden uzak ve çözüm odaklı” olarak tanımlanan Vali Demir’in hizmet anlayışı şimdi 81 kentte uygulamaya konulacak.

ÇELENK KRİZLERİNİ AŞTI
Kentin farklı çevrelerinin sorunlarını, görev sahası olsun ya da olmasın çözüme kavuşturmaya çalışarak alışılmışın dışında bir devlet adamlığı modeli sergileyen Demir, özellikle son zamanlarda krizlerin yaşandığı milli bayramlara ilişkin izlediği tavırla kentin birçok kesiminden olumlu eleştiri aldı. Çelenk koyma törenlerinde birçok kentte siyasi partiler ve meslek örgütlerinin yaşadığı sıkıntılar Denizli’de yaşanmadı.

SOKAKTA DOLAŞIYOR VATANDAŞLA KONUŞUYOR
Vali Abdulkadir Demir’in vatandaş tarafından en çok konuşulan bir başka yönü ise, her fırsatta sokakta dolaşıp esnaf ve vatandaşlarla yaptığı sohbetler. Kentin farklı mahallelerinde fırsat buldukça vatandaşlarla sohbet edip, sıkıntılarını bire bir dinlemeye gayret gösteren Demir, bu yönüyle özellikle Efsane vali olarak bilinen Merhum Recep Yazıcıoğlu’na benzetiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu