REKLAMI GEÇ

Başkan Zolan, Denizli Kent Müzesi’nin şubatta açılacağını açıkladı

Başkan Zolan, Denizli Kent Müzesi’nin şubatta açılacağını açıkladı

Denizli’de yıllardan bu yana eksikliği hissedilen kent müzesinin açılışı için sayılı günler kaldı. Cumhuriyet dönemi yapılarından meslek lisesi taş binalarının dönüşümüyle kente kazandırılacak müzenin şubatta açılması planlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Kent belleği kalıcı hale gelecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2023 Salı, 11:38

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli turizmine büyük değer katacak kent müzesi için sona geldi. Müze için, endüstri meslek lisesinin atölyesi olarak kullanılan Cumhuriyet dönemi yapılarından taş binalar dönüştürülüyor.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Meclisi’nin kasım ayı son toplantısında müze hakkında bilgi verdi. Başkan Zolan, müzeyi şubat ayı içinde açmayı planladıklarını söyledi.

BALMUMU HEYKELLER
Müzede Denizli’nin kuruluşundan bugüne şehre katkı sağlayan önemli kişilerin balmumu heykellerinin olacağını söyledi. Başkan Zolan ayrıca Denizli’nin Milli Mücadele’ye katıldığı tarih olan 15 Mayıs’la ilgili çok önemli bölümler olacağını da aktardı.

ZEMİN SORUNU
Taş binaların restorasyonu sırasında karşılaşılan zemin sorununa da dikkat çeken Başkan Zolan, “Zemini olduğu haliyle pas geçemezdik. Güçlendirilmesi gerekiyordu. Bu öngörmediğimiz bir şeydi ve o zemin güçlendirme tabii ki çok teknik ve detaylı, güzel bir şekilde yapılması gerekiyordu. Zemin güçlendirmeyi yapmakla ilgili zaman gerekiyordu. Bu süreyi biraz uzattı ama inşallah şubat ayı içerisinde Denizli Kent Müzemizi açacağız” dedi.

KENT BELLEĞİ OLUŞTURULACAK
Denizli’nin değerlerinin Kent Müzesinde tanıtılacağının altını çizen Zolan, “Bunlar bizim değerlerimiz, güzelliklerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz, bizler Denizli’ye gelen misafirlerimiz Denizli dendiğinde neler var içine girdiğinde orada görecek. Hem dijital anlamda bir gösterimler olacak hem de görsel anlamda çok içerikli güzellikler barındıracak, Denizli’ye yakışacak. Kent müzesi ile ilgili hedeflediğimiz şey kent belleğinin kalıcı hale gelmesi, kaybolmadan orada durması, gelecek nesillere ders işlenecek bir yer olsun istiyoruz. Çocuklarımız gerekirse okul zamanlarında 2-3 saatini belirli periyotlarla orada gelsinler, Denizli’yi anlatabilelim, nereden gelmiş nereye gidiyoruz, onu görsünler istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜZE İÇERİĞİ İÇİN GENİŞ KOMİSYON
Kent müzesini tasarlarken işin uzmanlarıyla hareket ettiklerinin altını çizen Zolan, “Hem üniversitemizde bu işte uzman olan hocalarımızdan destek aldık hem Denizlimizdeki vatandaşlarımızdan bu işe gönül vermiş gönüllü olarak bilen, hem malzeme anlamda destek veren insanlardan destek aldık, Mimarlar Odası Başkanlığı yapmış bir mimarımız var müze ile ilgili ondan da destek aldık. Yani geniş bir komisyon kurduk. katılımcı bir şekilde orada değerlendirmeler yapıldı. Müzede ne yer alması gerekiyorsa ben sadece bilgi aldım, ufak tefek rötuşlar yaptık, istişare ettik toplantılar yaptık, inşallah şubat ayında nasip olursa müzemiz Denizlimize kavuşacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Furkan D.   -  Bağlantı 22 Kasım 2023, 17:18

Bu Kent müzesi inşallah Denizlimiz için güzel ve faydalı olur bu Kent Müzesi nerede Açılacak acaba ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu