REKLAMI GEÇ

ÇATI OLUKLARINI KANALİZASYONA BAĞLAMAYIN

ÇATI OLUKLARINI KANALİZASYONA BAĞLAMAYIN

Denizli Belediyesi, çatı oluklarının kanalizasyon hattına bağlanmaması konusunda vatandaşları uyardı.

/ DENİZLİHABER / 16 Ocak 2010 Cumartesi, 17:29

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör, 100 Yılın Dev Alt Yapı Projesi’nin tüm hızıyla devam ettiğini, birçok vatandaşın da bilerek ya da bilmeyerek çatı ve balkon suyu oluklarını devam eden kanalizasyon hattına bağladığını söyledi.

Söz konusu çatı ve balkon sularının yeni yapılanmayla yağmursuyu hattına buradan da gölete taşınacağını kaydeden Başkan Yardımcısı Güngör, şunları belirtti: ‘Alt yapı çalışmalarımız hızla sona doru yaklaşmaktadır. Vatandaşlarımızdan çatı sularını ve balkon sularını kanalizasyon hattına bağlamamalarını istiyoruz. Yeni yapılanmada, çatı ve balkon sularını yağmur sularına veriyoruz. Yağmursuyu hattı olmayan bölgelerde ise kaldırımlara akabilir. Üst yapıyı tamamladığımızda, çatı sularını kaldırımın ve bordür taşlarının altından geçirerek oluklara alacağız. 30-40 metrede bir ızgaralar yaparak bu oluklardan yağmursuyu hattına taşıyacağız.

Çatı ve balkon sularını kanalizasyon hattına bağlamayışımızın birkaç nedeni var. Temiz sular kanalizasyona alındığı vakit arıtmayı zorlaştırıyor. Bu suları kanalizasyonda arıtmak için gereksiz yere 2 kat enerji harcıyoruz. Bu maliyette halkımızın cebinden çıkıyor. Diğer sakıncası ise arıtmada enerji tüketiminin ötesinde katı atıkların bir araya gelmesini zorlaştırıyor. Temiz sular arıtılması gerekmediği halde kanalizasyon hattı kapasitesini boş yere daraltmış oluyor. Biz bu yeni projemizi sadece kanalizasyon atıklarımızı taşıyacak şekilde planladık. Bütün temiz suları da baraja götürecek şekilde hat oluşturmayı planladık. Diğer bir neden de bahçesi olan vatandaşlarımız bahçesinin bir kenarına yapacakları depolamayla bu suları depolayıp yağışsız günlerde ağaçlarını çiçeklerini sulayabilirler. Bahçesi olmayan vatandaşlarımızda bu suyu kaldırıma akıtsın. Biz kaldırımın altına yerleştireceğimiz olukla suları gölete taşıyacağız.’

Başkan Yardımcısı Güngör, vatandaşların çatı olukları ucunun boşta kaldığını ve unutulduğunu düşündüğüne de dikkat çekerek, ‘Vatandaşımız bu düşünceyle kanalizasyon hattına bağlama yapıyor. Bu oluk uçları üst yapıda oluşturulacak hattımıza dahil edilecek’ dedi. Bu arada, vatandaşları bilgilendirmek üzere konu hakkında afiş ve broşür hazırlanarak dağıtıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 15 34Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 21 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Çok Bulutlu