REKLAMI GEÇ

Denizli Belediyesi’nde Akmansoy krizi

Denizli Belediyesi’nde Akmansoy krizi

Bir süre önce yitirdiğimiz ünlü Denizlili Tiyatrocu Tekin Akmansoy’un adının verildiği parkın açılışına CHP’li belediye meclis üyelerinin çağrılmaması krize neden oldu. Denizli Belediye Meclis CHP Grup Başkanvekili Teoman Sancar, “Sadece AKP’li üyeleri çağırdılar. Kararı, oybirliği ile aldık. Sayın Başkan Zolan, meclisin 37 üyeden oluştuğunu lütfen hatırlasın” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2013 Pazartesi, 15:06

Denizli Belediye Meclisi oy birliği ile aldığı kararla, Açık Hava Tiyatrosu’nun yanındaki parka, ünlü Denizlili Tiyatrocu Tekin Akmansoy’un adını verdi. Geçtiğimiz günlerde parkın açılışı törenle yapıldı.

Denizli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Teoman Sancar, törene sadece Ak Partili belediye meclis üyelerinin çağrıldığını, olayın iktidar partisinin şovuna dönüştürüldüğünü söyledi.
Sarcar, “Yakın zaman içinde kaybettiğimiz ülkemizin önemli sanatçılarından rahmetli Tekin Akmansoy’un adının, Açık Hava Tiyatrosu yanındaki parka verilmesi kararı, Denizli Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile alınmış bir karar olmasına rağmen sadece AKP’lilerin açılışa davet edilmesini ve biz belediye meclis üyelerinin bırakın daveti, bir mesajla dahi haberdar edilmemesini esefle kınıyoruz. Belediye Meclisi’nde ve ilgili komisyonlarda kararı alan biz, işin şovunu yapan başkaları… Bu hiç etik bir davranış değildir. Bizler gazete ve televizyonlardan mı öğrenmeliyiz böyle bir açılış olduğunu!” dedi.

ZOLAN’A “MECLİSİ’N 37 ÜYESİ VAR” HATIRLATMASI
Belediye Başkanı Osman Zolan’ı, açılış törenini partisinin şovuna dönüştürmekle suçlayan Sancar, “Seçimler yaklaştıkça yaşadıkları stresten olsa gerek, Denizli Belediyesi’ne ait her türlü açılış ve organizasyonları AKP’nin siyasi şovuna çevirmeyi alışkanlık haline getiren Sayın Zolan’a tavsiyemiz bu davranışından derhal vazgeçmesidir. Yanında Ak Parti Milletvekili ile Belediye bütçesiyle Bilboardlarda pozlar veren, Belediye Meclis üyeleri dururken yanında AKP İlçe Başkanıyla mahalle toplantılarına katılan ve adeta Belediye Başkan Yardımcısı edasıyla hatta Başkan Yardımcılarının da önünde oturan ve bu fotoları rahatça Denizli Belediyesi’nin resmi internet sitelerinde yayınlayan, belediye bütçesiyle verilen halk konserlerinde AKP’li yöneticilerle il, ilçe başkanlarıyla boy boy poz veren Sayın Zolan artık Denizli Belediyesi’nin de bir Başkanı olduğu gibi, bir de Meclis’inin olduğunu ve bu Meclis’in 37 üyeden oluştuğunu lütfen hatırlasın” diye konuştu.

“VATANDAŞ BUNUN HESABINI SORACAK”
Seçimlerde halkın, belediye bütçesinden yapılan siyasi şovların hesabını soracağını belirten Sancar, “Sayın Zolan Denizli Belediyesi’nin bütçesiyle ne kadar siyasi şov yaparsa yapsın, önümüzdeki seçimlerde vatandaşlarımız onların cevabını mutlaka verecektir. Çünkü belediyelerin bütçeleri vatandaşın ödediği vergi ve harçlarla oluşmaktadır. Siz o bütçeyle alt yapıyı üst yapıyı düzelteceğinize ancak siyasi reklam peşinde koşarsanız cevabı da size vatandaş, sandıkta verecektir. Hiç merak etmeyin!” dedi.

Yorumlar

Cihan   -  Bağlantı 21 Mayıs 2013, 10:11

Keşke yanan Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nin yenisi yapıldığında merhumun ismi verilse ya da yapılacak olan başka bir yerdeki kültür merkezine.Daha anlamlı olur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 15 34Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 21 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Çok Bulutlu