REKLAMI GEÇ

Denizli Belediyesi’nden “Koca Mektep” açıklaması

Denizli Belediyesi’nden “Koca Mektep” açıklaması

Denizli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Denizli Lisesi’nin tarihi Koca Mektep binasının korunması ve gelecek nesillere taşınması için aslına uygun bir şekilde restore edileceği bildirildi. Açıklamada, Atatürk’ün ziyaret ettiği sınıfın da orijinal haliyle vatandaşların ziyaretine açılacağı ifade edildi.

/ DENİZLİHABER / 13 Aralık 2013 Cuma, 09:55

Denizli Lisesi’nin tarihi Koca Mektep binası ve 2 parselden oluşan alanın Denizli Belediyesi’ne devri ile ilgili tartışmalar ve tepkiler üzerine, Denizli Belediyesi’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, bugüne kadar birçok tarihi değere sahip çıkıldığı ve yaşatılması için restore edildiği belirtilerek, Denizli Lisesi’nin tarihi binasının da korunarak gelecek nesillere taşınacağı bildirildi.

ASLINA UYGUN RESTORASYON
Açıklamada, tarihi Koca Mektep binasının aslına uygun olarak restore edileceği belirtilerek, “Denizli Tarihi’nde önemli bir yere sahip olan ve zamanın yıpratıcı etkisine karşı yenik düşen Denizli Lisesi de sahip çıkmamız gereken önemli değerlerimizden biri durumunda. Biz de şehrimizin eğitim tarihine adeta ışık tutan bu güzide lisemizi Denizlimiz’in önemli simgelerinden biri haline getirmek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığımız ile örnek bir projeye imza atıyoruz” denildi.

ATATÜRK’ÜN ZİYARET ETTİĞİ VATANDAŞA AÇILACAK
Projenin amacının Denizli Lisesi’ni ayakta tutmak olduğuna vurgu yapılarak, “Bu proje kapsamında tarihi binamızı orjinal haline uygun olarak restore edecek, bahçe ve dış mekanlarını baştan aşağıya yenileyecek, akşam saatlerinde ışıl ışıl olmasını sağlayacak, Denizlimiz’e yakışan bir bina haline getireceğiz. Ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ziyaret edilen sınıfı da orjinal hali ile vatandaşlarımızın ziyaretine açık tutacağız” ifadelerine yer verildi.

“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Daha önce birçok tarihi yapının restore edilerek yok olmasının engellendiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi: Tarihi ve kültürel varlıklarımızı koruyup, gelecek nesillerle buluşturmak amacı ile gerçekleştirdiğimiz projelerin ardından pek çok tarihi mekanımız vatandaşlarımızla yeniden buluşurken, bu mekanların yaşamasına da büyük önem veriyoruz. Bu hassasiyetimiz doğrultusunda Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir yere sahip olan ve talihsiz bir yangın sonucunda kullanılamaz hale gelen Tarihi Külahçıoğlu Un Fabrikası bugün Denizli Belediye Konservatuvarı olarak hizmet verirken, yine restorasyon çalışmaları Belediyemiz tarafından tamamlanan Konyalıoğlu Evi ve Osmanbey Konağı; sosyal tesis, Tarihi Merzeci Değirmeni; gençlik merkezi, Tarihi Balcı Evi; kültür merkezi, Tarihi Sürücü Evi de emekli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik bir sosyal tesis olarak hizmet veriyor. Bugün bu tarihi mekanlarımızda gencinden yaşlısına binlerce vatandaşımız eğitim alırken, aynı zamanda Denizli Tarihi ile iç içe olma imkanı buluyorlar. Ayrıca Atalar Mahallemiz’deki restorasyon projemiz de tüm hızı ile devam ediyor. Geçmişini bilmeyen bir toplumun gelecekten asla söz edemeyeceği gerçeğinden hareketle, Denizlimiz’in tarihi ve kültürel varlıklarına bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağımızın tüm kamuoyu tarafından yakinen bilinmesini istiyoruz.

Yorumlar

Baris   -  Bağlantı 14 Aralık 2013, 01:19

Memlekette yer kalmadı senelerdir bu ülkenin ve Denizlinin yetişmiş insan ihtiyacını karşılayan köklü bir okul olan Denizli Lisesinemi göz diktiler..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Mayıs 2024 Salı 12 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 16 28Sağanak Yağışlı
10 Mayıs 2024 Cuma 14 27Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 22Sağanak Yağışlı