REKLAMI GEÇ

Ramazan davulcularına eğitim

Ramazan davulcularına eğitim

Denizli Belediyesi, Ramazan ayı boyunca vatandaşları sahura kaldıracak davulcuları eğitime aldı. Bu yıl eğitime katılan davulculara yaka kartı verecek olan Denizli Belediyesi, vatandaşları belediye tarafından verilen yaka kartı olmayan davulculara bahşiş verilmemesi konusunda uyardı.

/ DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2013 Cuma, 15:53

Denizli Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesinde davulculara ritim eğitimi verdi. Ramazan ayında79 mahallede vatandaşları sahura kaldıracak davulcular Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Bando Şefliğinde eğitime tabi tutuldu. Mahalle muhtarları tarafından tespit edilen davulcular bu yıl Denizli Belediyesi’nin verdiği resmi yaka kartları ile görev yapacak.

Ramazan ayı boyunca kentte görev yapan davulculara usulüne uygun davul çalma konusunda eğitim verdiklerini belirten Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, “Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızı sahura kaldıracak olan davulcularımıza ritim eğitimi veriyoruz. Burada amaç Ramazan’a özgü bizim örf, adet ve geleneklerimizde yer alan davulun usulüne uygun çalınması. İnsanlarımız hoş bir davul sesi ile sahurlarına kalktıklarında kendilerini farklı hissediyorlar. İnsanımızın ruhuna hitap etmeyen, Ramazana uygun olmayan davul sesi insanımızı rahatsız ediyor, insanların psikolojilerini bozuyor. Biz bunun önüne geçmek için muhtarlarımızın belirlediği davulcularımıza, Bando Şefliğimizde görevli işin ehli arkadaşlarımızca eğitim veriyoruz. Bu sene bu eğitime katılan arkadaşlara birer belge vereceğiz. Bu belge ve yaka kartları ile görev yapacaklar. Burada amaç görev yapan arkadaşların geçtiğimiz yıllarda yaşadıkları bazı olumsuzlukları ortadan kaldırmak. Bu eğitimden geçen ve Ramazan boyunca insanımızı sahura kaldıran bu arkadaşlarımız adına bahşiş toplayanların engellenmesi adına bu yıl böyle bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımızı, Denizli Belediyesi tarafından verilen yaka kartı olmayan davulculara bahşiş verilmemesi konusunda uyarıyorum. Böylece hem vatandaşlarımızın hem de Ramazanda görev alacak arkadaşlarımızın içi rahat olacak. Şimdiden bir ay boyunca emek verecek olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Az Bulutlu