REKLAMI GEÇ

Zolan’dan taşeron şirketlere gözdağı

Zolan’dan taşeron şirketlere gözdağı

Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik hizmetlerini yürüten Şafak Temizlik Şirketi’nin işçilerine maaş ödemediği yönündeki haberimiz üzerine açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bize de şikayetler geldi. Bunun üzerine şirketi arayıp maaşların ödenmesini istedik. İşçilerin mağdur edilmesi kabul edilemez. Böyle şey olmaz. Takipçisi olacağız” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2014 Salı, 14:08

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, belediyenin hizmet satın aldığı taşeron şirketlerin işçi maaşlarını geciktirmesi konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ve bundan sonra mağduriyetler yaşanmaması için takipçi olacaklarını açıkladı.

Denizlihaber.com, geçen hafta kentin temizlik hizmetlerini yürüten Şafak Temizlik Şirketi’nin işçilerin maaşlarını yaklaşık 2 ay geciktirmesi nedeniyle çalışanların yaşadığı mağduriyeti kamuoyuna taşımıştı. Benzer şikayetlerin belediyenin ulaşım hizmetlerini yürüten Efatur için de gelmesi üzerine Denizlihaber, konuyu Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a sordu.

anons

Zolan, taşeron şirketlerdeki maaş gecikmesi sorununu bundan sonra titizlikle takip edeceklerini belirterek, gerek Denizlihaber.com’da yayınlanan haber, gerekse kendilerine gelen şikayetler üzerine şirket temsilcilerini arayıp maaşların ödenmesi yönünde girişimlerde bulunduklarını söyledi. Zolan, “İşçi zaten asgari ücret veya asgari ücretin biraz üzerinde maaş alıyor. Ona göre kredi kartı borcu veya ödemeleri var. O işçinin maaşını ödememek aksatmak gibi bir şey söz konusu olamaz. Haber üzerine şirketi aradım ve ödenmesini istedim. Ben bu sorunun çözümlendiğini düşünüyordum. Eğer sorun hala devam ediyorsa tekrar görüşürüz. Maaşların zamanında ödenmesi konusunda takipçi olacağız” diye konuştu.

Yorumlar

aslı   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 12:19

sayın başkanım taşeronlarda denizli büyükşehir belediyesinin ödeme yapmadığını idda ediyor benim eşim sizin taşeron firmanızda herkesin kendine göre kredi ödemesi var biz yerel şeeçimlerden beri yani 6 aydır düzenli maaş alamıyoruz belediyenin kendi bünyesindeki şöförlerin ödemesi yaplıyor ama taşeronlar madur…sendikalı diğilizki hakkımızı arıyalım.ak partiden referansımızda yok bir yerlere girelim cv veriyoruz alım yok diyorlar geçenlerlerde Pamukkale bld. alınmış 5 tane jeoloji muhendisi .

vatandaş ramazan   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 09:49

sayın başkanım park ve bahcelerdeki taşaronuda takip eden yağmurlu havada işciye izin veriliyor ama öğün işci çalışmış gibi parası hakediş yapılıyor yani belediyeden parası alınıyor işciye eksik ödeme yapılıyor bunuda takip ederseniz sevinirim saygılarımla. böle zihniyetlere pirim vermeyelim biz sizlerle gurur duyu yoruz bu şehir hepimizin denizli durmak yok yola devam sizlerden allah razı olsun sayın başkanım

Beyhan ÖKMEN   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 08:45

Çalışanların sömürülmemeleri ,hak kaybına uğramamaları için gerekli yasal müracaatlarını yapmaları daha doğru olur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu