REKLAMI GEÇ

Zeybek Köprülü Kavşağı Projesi sürüyor

Zeybek Köprülü Kavşağı Projesi sürüyor

Zeybek Köprülü Kavşağı projesi sürüyor. Trafik yoğunluğunun yanında geçmişte çok sayıda ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı kavşak güvenli bir hale gelecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2017 Salı, 11:43

Dokuzkavaklar ve Sevindik mahallelerini birbirine bağlayacak olan proje kapsamında yapılan çalışmalarda kavşaktaki kazık imalatı sona erdi. Hafriyat çalışmalarının sürdüğü alanda başlık kirişleri ve prefabrik kirişleri yerleştirilecek. Ardından yol ve asfalt işlemlerinin tamamlanacağı proje kısa süre içinde hayata geçirilerek Denizli halkının hizmetine sunulacak. Trafik yoğunluğunun yanında geçmişte onlarca ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı kavşak yeni yüzüyle güvenli bir hale gelecek. Bölgedeki trafik yoğunluğunu sona erdirip Denizli-Ankara yolunda kesintisiz geçişlerin sağlanacağı proje ile kavşak sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşandığı bir bölge olmaktan çıkacak.

TRAFİK YOĞUNLUĞU KALMAYACAK
Projelerinde ulaşım yatırımlarına büyük bir pay ayırdıklarını belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Zeybek Köprülü Kavşağı, kentin en önemli ihtiyaçlarından birini karşılayacak. Burada trafik yoğunluğu ve bekleme süreleri şehir ortalamasının çok üstündeydi. Daha önemlisi sıkça trafik kazaları yaşanıyordu. Maddi hasarlar bir yana burada birçok canımızı yitirdik. Maddi ve manevi anlamda canlarımızın daha fazla yanmaması ve trafik yoğunluğunu sona erdirmek için başlattığımız Zeybek Köprülü Kavşağı projemizi kısa zamanda hayata geçerek Denizlimizin hizmetine sunacağız” dedi.

VATANDAŞLARDAN DESTEK
Alanda meydana gelen ölümlü ve maddi hasarlı kazaların önüne geçmek ve trafik çilesini sona erdirmek için başlatılan proje vatandaşlardan da büyük destek görüyor. Mahalle sakinlerinden emekli Ahmet Bayrak, “Burada çok kazalar oluyordu. Proje Denizlimiz için çok iyi olacak, bilakis kazalar yaşanmayacak. Yakıt tasarrufu sağlanacak” dedi.

20 yıldır bölgede esnaflık yaptığını belirten 42 yaşındaki Musa Kavurkacı ise, “Işıkların olduğu zamanda burada çok fazla kaza yaşanıyordu. Köprülü kavşağın yapılmasıyla birlikte kazaların olmayacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Esnaflardan İrfan Kısa da, “Daha önceden burada sürekli kazalar oluyordu. Bu kazalar önlenecek. Özellikle şehirlerarası geçen araçlar için çok faydalı olacak” dedi.

Yorumlar

çağıl   -  Bağlantı 4 Ocak 2017, 09:36

sizden tek ricam çevre düzenlemelerinde palmiye ağacını kullanmamanız. yazın ne gölgesi ne de serinliği var. iklime uygun, estetik, doğaya uygun bir düzenleme diliyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
10 Mayıs 2024 Cuma 15 25Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 12 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 10 24Parçalı Bulutlu
14 Mayıs 2024 Salı 11 25Parçalı Bulutlu