REKLAMI GEÇ

Denizli Cumhuriyet’e sahip çıktı

Denizli Cumhuriyet’e sahip çıktı

Denizli Demokrasi Platformu tarafından gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen “Cumhuriyet Yürüyüşü” yine yoğun bir katılıma sahne oldu. On binlerce Denizlili akın akın yürüyüşe geldi, Cumhuriyet’e sahip çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2019 Salı, 21:35

Cumhuriyet’in 96. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Denizli Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen “Cumhuriyet Yürüyüşü” Atatürk Stadı önünden başladı.

Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Stadı önünden marşlar eşliğinde yürüyüşe geçen Cumhuriyet sevdalıları, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ni takip ederek, İnönü Caddesi’ne ulaştı.

Yürüyüşe katılanlar yol boyunca Cumhuriyet ve Atatürk temalı sloganlar attı. 10 Yıl ve İzmir Marşı’nı söyledi.

Yürüyüşte metrelerce uzunluktaki bayrak açıldı, fenerler yakıldı, muhteşem bir görsel şölen oluşturuldu.

İnönü Caddesi’nden İstiklal Caddesi’ne ilerleyen yürüyüş gruplarına vatandaşlar da evlerinin ışıklarını yakıp söndürerek ve sloganlar atarak destek verdi.

Delikliçınar Meydanı’nda konser için bekleyen vatandaşların da destek verdiği yürüyüş, Valilik önünde sonlandırıldı.

ÖNCE ANDIMIZ, ARDINDAN İSTİKLAL MARŞI
Yürüyüşün tamamlanmasının ardından gruplar Valilik önündeki alanda toplandı. Buradaki kalabalık önce gür bir sesle Andımız’ı söyledi, ardından Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

MÜJDAT İLHAN’DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI
Valilik önünde katılımcılara seslenen Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, her yıl artan bir coşkuyla bu kutlamayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür eden İlhan, “Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan Cumhuriyet Sevdalılarına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Dünyadaki tüm coğrafyalarda Atatürk ve silah arkadaşlarının var ettiği Cumhuriyet’i devam ettirmek için kanlarını ve terlerini döken askerlere selamlarını gönderen İlhan, “Bugün burada hep birlikte bu kutlamayı yapabiliyorsak, toprak altında yatan şehitlerimizin ve gazilerimizin emekleri sayesindedir. Eğer onlar olmasaydı bugün ne ay yıldızlı bayrağı taşıyabilir, ne de burada olabilirdik. Ruhları şad olsun. Onların yattığı toprağı Türk toprağının devamı, mekanlarını da cennet eylesin” diye konuştu.

Denizli Demokrasi Platformu Bileşeni sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte kendilerine destek veren Denizlililere teşekkür eden İlhan, “Bakın Türkiye’nin birçok noktasında on binleri sokağa döken beyle bir organizasyon maalesef yapılamıyor. Sizler bize bu gücü veriyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalsın” dedi.

Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılanlar İlhan’ın konuşmasının ardından alandan ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu