REKLAMI GEÇ

Denizli “Demokrasi Şehitleri”ni anıyor

Denizli “Demokrasi Şehitleri”ni anıyor

Denizli demokrasi Platformu’nun öncülüğünde Demokrasi Şehitleri düzenlenecek etkinliklerle anılıyor.

/ DENİZLİHABER / 24 Ocak 2014 Cuma, 00:00

Anma etkinliği saat 12.30′ da Atatürk Anıtı’na Demokrasi Platformu paydaşları adına hazırlanan çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayacak. Ardından bir basın açıklaması yapılacak.

Saat 14.00’te Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi’nde “Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini Anma Toplantısı” gerçekleştirilecek. Toplantıda Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eski Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç bir konuşma yapacak.

25 Ocak Cumartesi günü saat 20.00’de Ankara Ekin Tiyatrosu, “Söz Meclisten İçeri” adlı oyunu EGS Kongre Merkezi’nde sahneleyecek.

Bu arada Türkiye Gençlik Birliği ‘TGB) üyeleri de bugün saat 16.00’da denizli Belediyesi önünde Uğur mumcu ve Diyarbakır eski Emniyet müdürü Gaffar Okkan’ı anma etkinliği düzenleyecek.

YAZDIKLARI HAFIZALARDAN BİLİNMEYECEK
Öte yandan ÇHP Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, Demokrasi Şehitleri Uğur Mumcu ve Muammer Aksoy’un Türk ulusunu aydınlattıkları için, Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmek isteyen güçler tarafından haince katledildiklerini belirtti.

Mumcu ve Aksoy’un Cumhuriyeti, demokrasiyi, barışı, bilimi savunduklarını, her zaman talana, vurguna karşı çıktılarını dile getiren Çavuşoğlu, “Terörün her türlüsüne, bölücülüğe, gericiliğe karşıydılar. Her zaman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olmamızı, adaletin ve demokrasinin kurumsallaşacağı, laik, demokratik ve çağdaş bir ülkede çocuklarımızın yetişmeleri gerektiğini anlatıyorlardı. Onlar gerçek bir yurtsever idi. Bedenleri susturulsa da gerçekleri yazan kalemleri, yazdıkları hafızalardan asla silinmeyecektir” dedi.

GÖZDAĞI VERİLDİ

ADD Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca da 1990 lı yılların başında aydın ve bilim insanlarının Atatürkçü oldukları için katledilmeye başlandığına işaret ederek, “Bu cinayetler sonrasında laik ve gerçekten demokratik rejimi savunanlara gözdağı verildi. Atatürkçü ya da Kemalist düşünceyi savunan insanlarımız sindirilmeye çalışıldı. Demokrasinin toplumsal ve siyasal tabanı yok edilmeye başlandı” diye konuştu.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 24 Ocak 2014, 14:38

Fikirler ölmez.Uğur Mumcu’yu saygıyla ve özlemle anıyoruz…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu