REKLAMI GEÇ

Denizli halkı Cumhuriyet Bayramı’na sahip çıktı

Denizli halkı Cumhuriyet Bayramı’na sahip çıktı

Cumhuriyet’imizin 90. kuruluş yıldönümü, coşkuyla kutlandı. Bu yıl kutlamalara halkın ilgisi geçen yıllara oranla oldukça fazlaydı. Gazi Bulvarı’nı tıklım tıklım dolduran Denizlililer, okullardaki kutlama programlarının iptal edilmesine rağmen, Cumhuriyet’e sahip çıkarak, en güzel mesajı verdiler.

/ DENİZLİHABER / 29 Ekim 2013 Salı, 12:10

Okullardaki kutlamaların iptal edildiği Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, bu yıl halkın ilgisi oldukça yoğundu. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 90. Yıldönümü kutlamalarına, geçen yılların aksine rekor bir ilgi vardı. Vatandaşlar, kutlamaların başmasına saatler varken, Gazi Bulvarı’nı doldurmaya başladı. Delikliçınar Meydanı’ndan, Denizli Valiliği önüne kadar, kaldırımlar tıklım tıklım doldu.

Tören saati yaklaştıkça, kalabalık da, coşku da katlanarak arttı. Vali Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen ve Belediye Başkanı Osman zolan’ın halkın bayramını kutlamasıyla program başladı. Daha sonra okullardan öğrenciler, Cumhuriyet ve Atatürk konulu şiirler okudular. Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi.

Daha sonra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Demir, Cumhuriyet’in 90. Yılının kutlandığı bugün de Türkiye’nin geldiği noktanın, Atatürk’ün gösterdiği hedefte kararlı bir şekilde ilerlemenin sonucu olduğunu söyledi. Denizli’nin, hem ekonomik, hem de eğitim anlamında önemli atılımlar gerçekleştirmeye devam ettiğini ifade eden Demir, “Ekonomik kalkınmanın ancak eğitimle mümkün olacağına inanarak eğitimde yakaladığımız başarıların kalıcı olması adına Denizli’de özellikle bu yıl özverili bir çalışmayla son 6 yılda gerçekleştirilen okul binalarına denk gelen eğitim yatırımlarını bir yıla sığdırmanın gururunu yaşıyoruz. Eğitimde Türkiye’de fiziki şartları en iyi konumda olan il Denizli olacaktır. Eğitimde kalitenin artması için de oldukça başarılı çalışmalar yapılmıştır. Bütün bunları gerçekleştirirken İlimizin tüm kesimlerinin birlikteliği ve katkısı sağlanıp, önceliğin barış ve huzur olduğu Denizliler tarafından tüm Türkiye’ye gösterilmiştir” dedi.
ANONS

Demir’in konuşmasının ardından geçit töreni başladı. Okullar, sivil toplum örgütleri ve askerlerimizin geçişleri, halk tarafından coşkuyla alkışlandı. Tören geçit resmi ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Az Bulutlu