REKLAMI GEÇ

DİGEM, ballı ASTAŞ satışının peşini bırakmayacak

DİGEM, ballı ASTAŞ satışının peşini bırakmayacak

Denizli İl Genel Meclisi (DİGEM), Denizli İl Özel İdaresi’nin yüzde 26,5 hisseyle ortak olduğu ASTAŞ Azim Cıvata’ya ait arazilerin düşük bedelle satıldığı iddialarını incelemeye aldı. DİGEM Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Eğer satışa ilişkin bir sıkıntı varsa sonuna kadar gideriz. İddialar kulağımıza geldi, araştırıyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 31 Aralık 2013 Salı, 10:40

Denizlihaber.com’un “47 milyon lira nerede?” başlığıyla duyurduğu Azim Cıvata arazilerinin düşük bedelle satıldığı iddiaları Denizli kamuoyuna bomba gibi düşerken, DİGEM Başkanı Hüseyin Gürlesin de gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi.

anons1

Gürlesin, İl Özel İdaresi’nin Azim Cıvata’daki hissesininyüzde 26,5 olduğunu,büyük hissedar olarak Mitaş Enerji ve Madeni İnşaat işleri Türk A.Ş’nin göründüğünü, dolayısıyla da yönetimin adı geçen şirketin inisiyatifin bulunduğunu belirtti.

oklu-kardesler-anons

DÜŞÜK BEDELLE SATIŞ ŞİRKETİN CANINI YAKAR
“Bizim kendi hissedarı olduğumuz yerlerin satışına ilişkin bir meclis kararımız var. Fakat tek bir parsel için özel bir karar almışlığımız yok” diyen Gürlesin, şöyle devam etti:
“Arsaların değerinden daha düşük bir bedelle satılması önce büyük hissedar olan şirketin canını yakar. Buna müsaade edeceklerini sanmıyorum. Eğer bir tespit varsa, tespitin kendisinde bir sıkıntı vardır. O bölgenin 61 milyon lira ettiğini düşünmüyorum. Biz satışın normalin de üstünde bir fiyatla yapıldığını düşünüyoruz.

ic-balge

3,5 MİLYON LİRAYI ALMAYA ÇALIŞIYORUZ
Emsal değer nedir diye baktık. O bölgedeki emsal değere göre büyük fark yok. Hatta daha iyi fiyata satıldığını söyleyebilirim. Türk Ticaret Kanunu’na göre, şirket isterse parayı beş yıl boyunca tutabiliyor. Ama biz kendileri ile görüştük. Görüşmelerimiz olumlu gidiyor. Satıştan bizim payımıza düşen yaklaşık 3,5 milyon liranın beş yıldan ödenmesi için çalışıyoruz. Eğer satışa ilişkin bir sıkıntı varsa sonuna kadar gideriz. İddialar kulağımıza geldi, araştırıyoruz.”

Yorumlar

ersan   -  Bağlantı 2 Ocak 2014, 01:04

sayın gürlesin sanki bilmiyorsun üzerine gideceğin kişiyi dürüstlüğünü ve işindeki gayretlerini herkes biliyor devleti peşkeş çektirme sen haram yemezsin milletede yedirme görmezlikten gelme şu olayı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2024 Cuma 16 32Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Parçalı Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 21 34Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Mayıs 2024 Salı 21 35Parçalı Bulutlu