REKLAMI GEÇ

Denizli İl Genel Meclisi üyeleri nereye niçin gidiyor?

Denizli İl Genel Meclisi üyeleri nereye niçin gidiyor?

Denizli Kamuoyunun tepkilerine rağmen İl Genel Meclisi üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilen yurt dışı gezisinde İtalya, İsviçre, Bosna-Hersek ve Çek Cumhuriyeti veya Macaristan’a gidilmesi planlanıyor. 4 komisyonun hazırladığı ortak raporda ise İsviçre’de kış turizmi, Çek Cumhuriyeti’nde jeotermal, İtalya’da arkeoloji, Bosna-Hersek’te de restorasyon düzenlemeleri hakkında inceleme yapılacağı belirtiliyor.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2013 Cumartesi, 12:12

Denizli İl Genel Meclisi AKP, CHP ve MHP Grup Başkan vekillerinin imzasını taşıyan yurt dışı gezisi ile ilgili önerge, gündeme alınarak oylandı. Denizli İl Genel Meclisi, 8 ay sonra fesh edilecek olmasına rağmen 53 üyenin “Teknik Gezi” adı altında Avrupa’ya yapacakları ve tahmini 150 bin TL bütçeli seyahat ile ilgili 4 ayrı komisyon rapor hazırladı.
Kamuoyunun kıyak gezi olarak nitelendirdiği, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin başta olmak üzere AKP, CHP ve MHP Grup başkan vekillerinin ise “Kesinlikle gezi değil. Teknik inceleme” diyerek ısrarcı olduğu yurt dışı gezisi ile ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, Tarım ve Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu, Sanayi, Ticaret ve Doğal Kaynaklar Komisyonu ile Ar-Ge Komisyonları tarafından rapor hazırlandı. Meclis gündeminde görüşülen ve oy birliği ile kabul edilen raporda meclis üyeleri ile daire müdürlerinin nereye ve niçin gideceği şöyle sıralanıyor:

İSVİÇRE ALP DAĞLARI:
Denizli’nin en önemli doğal güzelliklerinden olan ve kış turizmi açısından ilimizin turizmi potansiyelini tetikleyeceğinin düşünüldüğü Bozdağ Kayak Merkezi’nin planlanma, yapım, işletme ve pazarlama çalışmalarına fikir ve yön vermesi açısından, dünyaca ünlü İsviçre Alp Dağları’nda bulunan kayak tesisleri incelenecek ve yetkililer ile fikir alışverişinde bulunulacak.
ÇEK CUMHURİYETİ VEYA MACARİSTAN:
İl Genel Meclisi’nin 4 ihtisas komisyonunun üyeleri tarafından karar verilemeyen ancak raporda yer alan Çek Cumhuriyetleri ve Macaristan gezisinin gerekçesi ise, “ İlimizin Sahip olduğu jeotermal kaynakların turizm başta olmak üzere tarım ve enerji alanında kullanım alanlarının araştırılması, yerinde incelenmesi ve temaslarda bulunmak” olarak açıklanıyor.
İTALYA:
İtaya gezisinin gerekçesi ise raporda, “İlimizin sahip olduğu arkeolojik sit alanları ile UNESCO dünya mirası listesinde bulunan Pamukkale’nin turizm potansiyelinin artırılması, UNESCO dünya mirası listesinde bulunan benzer alanların incelenmesi, müzecilik ve arkeolojik alan yönetimi konularında araştırma ve temaslarda bulunmak” olarak yer alıyor.

anons
BOSNA-HERSEK BÖLGESİ:
Gezinin Bosna- Hersek Bölgesi ayağının gerekçesi ise şöyle: “İlimizin hızla kentleşen bir il olması ve geçmişle kültürel bağ kurma adına kentleşmede restorasyon çalışmalarının büyük önem arz ettiği, dünyada benzer örneklerin incelenmesi adına yakın bir tarihte yaşadığı savaşla, yıkılan şehirlerin yeniden restore edildiği, kent yaşamının savaşın izlerini de taşıyacak şekilde yeniden dizayn edildiği, ayrıca tarihi ve milli bağlarımızın bulunduğu, gelenek ve göreneklerimizin benzerlik gösterdiği Bosna-Hersek bölgesinin incelenmesi.”

anons

Yorumlar

HAS BE HAS DENİZLİLİ   -  Bağlantı 7 Temmuz 2013, 01:35

Kayak içinmi gidecekeler?Kim anlar bunların içinden kayaktan.Seneler önce DENİZLİ KAYAK DERNEĞİ bunları Davraz’a götürmek istemiş özel otobüs tutmuşlarda 50 kişiden 11 kişi gelmiş.Böyle biline.Ben de anlatan dernekcilerden duydum.TURİZM KİM,KAYAK KİM.Onlar için zengin sporu olupta senelerce kayak projesinin önünü kesmişlerde şimdimi SAYIN VALİMİZİN gündeme getirdiği kayak projesine sahiplenip araştırmaya gidiyorlarmış.Çok acı ve acı olduğu kadarda çok komik.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 15 34Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 21 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Çok Bulutlu