REKLAMI GEÇ

İl Genel Meclisi’nde kavga

İl Genel Meclisi’nde kavga

Denizli İl Genel Meclisi’nin son bütçesini onayladığı toplantısı kavgalı geçti. 44 milyon TL olarak belirlenen üç aylık bütçe, CHP’li Bekir Çapar’ın oylamaya katılmayacağını bildirdiği konuşmasında İl Özel İdareleri’nin kapanacak olmasını demokrasiye darbe olarak nitelendirmesi, mecliste gerginliğe neden oldu. MHP Honaz Meclis üyesi Özer Küçükçal ile AK Parti Bozkurt Meclis üyesi Birol Konak arasında “‘Niye gülüyorsun” diye başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

/ DENİZLİHABER / 26 Kasım 2013 Salı, 19:12

İl Genel Meclisi son bütçesini oyladı. Büyükşehir Yasası ile İl Özel İdarelerin kapatılması nedeniyle 2014 bütçesi yalnızca üç aylık olarak hazırlandı. 44 milyon TL olarak belirlenen İl Özel İdare bütçesi görüşmeleri esnasında meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı.

“DEMOKRASİ TATİLE ÇIKTI”
Bekilli CHP Meclis üyesi Bekir Çapar, 3 aylık bütçenin bir seçim bütçesi olduğunu ileri sürerek, “Mensubu olduğum siyasi parti grubum bütçeye evet oyu verse de ben bu bütçeyi onaylamıyorum. O nedenle elimi kaldırıp indirmeyeceğim de. Oylama sırasında salondan çıkacağım. 2005 yılında kabul edilen 5215 sayılı yasa ile demokrasinin tam olarak işleyeceğini düşündüğüm için sevinmiştim. Ancak son büyükşehir yasası ile demokrasi sekteye uğramış tatile çıkmıştır” diye konuştu.

ÖRKİ’YE PROTESTO
AK Parti Grup Başkanvekili Avni Örki, bütçe ile ilgili konuşmasında Bekir Çapar’ın eleştirilerine de cevap verdi. AK Parti’nin propagandasını yaptığı gerekçesiyle sık sık CHP’li meclis üyeleri tarafından uyarılan Avni Örki’nin “Demokrasi bizim dönemimizde değil sizin döneminizde tatile çıkmıştır. AK Parti’nin uyguladığı demokrasi ileri demokrasidir” sözlerini CHP’li üyeler masaları yumruklayarak protesto etti.

“NİYE GÜLÜYORSUN” TARTIŞMASI
AK Parti Grup Başkanvekili Avni Örki ile CHP’li üyeler arasında yaşanan sözlü tartışmaya yüksek sesle gülen AK Partili Bozkurt Meclis Üyesi Birol Konak’a müdahale eden MHP Honaz Meclis üyesi Özer Küçükçal arasında tartışma yaşandı. Üyeler birbirinin üstüne yürürken, diğer meclis üyeleri olaya müdahale ederek tartışmanın büyümesini önledi.

ic

ÇAPAR SALONU TERK ETTİ
Mart 2014’te kapanacak olan İl Özel İdare Bütçesi, 44 milyon TL olarak oy birliği ile kabul edildi. Ancak Bekir Çapar, oylama sırasında salonu terk etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 27Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 14 27Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 13 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 21Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 8 23Parçalı Bulutlu