REKLAMI GEÇ

Vali Kıyak Gezi’yi veto etmezse yargıya gidecek

Vali Kıyak Gezi’yi veto etmezse yargıya gidecek

Denizli İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı toplantılarının son birleşiminde oy birliği ile aldığı yurt dışı gezi kararını Vali Abdülkadir Demir’in veto etmesi için hukuka aykırı 11 gerekçe açıklayan CHP’li üye Bekir Çapar, “Vali Veto etmez ise İdare Mahkemesi’ne gideceğim” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2013 Pazartesi, 15:48

ŞENGÜL BOZ
Denizli İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı toplantılarında aldığı yurt dışı gezisi ile ilgili kararın hukuki dayanağının olmadığını ileri süren CHP’li Meclis Üyesi Bekir Çapar, İl Özel İdaresi hizmet binası önünde basın açıklaması yaptı. 6360 sayılı yasa ile görev süresi sonlanan ve kapanmasına 8 ay gibi kısa bir süre kalan meclisin 53 üyesi ve daire müdürlerinin yurt dışına çıkmalarının İl Özel İdaresine 200 bin TL’ye mal olacağını belirten Çapar, bunun yetim hakkı olduğunu söyledi.
VETOYA 11 GEREKÇE
Ayrıca alınan kararın Devlet Memurları Görevlendirme Kanuna aykırı olduğunu da vurgulayan Çapar, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in bu kararı veto etmesi gerektiğini savundu. Çapar, “Meclis üyelerinin yurt dışına güya! görevli olarak araştırma inceleme yapmak üzere gönderilmesi 05.07.2013 günlü oturumda 131 karar sayı ile karara bağlanmıştır. 05.07.2013 günlü oturumda verilen 131 karar sayılı İl Genel Meclisi kararı hukuki dayanaktan yoksun, hakkaniyet ilkeleri ile bağdaşmamaktadır” dedi.
Çapar, Vali Demir’in kararı veto etmesi için 11 gerekçesini şöyle sıraladı:

1-Ekte sunulu komisyonlar kararından da görüleceği üzere; Meclis üyelerinin hangisinin, hangi ülkeye, görevli olarak gönderileceği kararda belirtilmemiştir.

2- Görevlendirilecek meclis üyelerinin hangi konuda hangi ülkede, araştırma ve inceleme yapacağı kararda belirtilmediği gibi görevlendirilecek meclis üyesi görevini ve gideceği ülkeyi bilmemektedir.

3- Şimdi itirazda bulunduğum ve Valilikçe veto edilmesi gerektiğine inandığım meclis kararında somut görev tanımlaması yapılmamıştır.

4- İtirazda bulunduğum meclis kararında (GÜYA) görevlendirilecek meclis üyelerinin teknik bilgi ve donanımlarının kura ve keyfiyet usulü ile belirlenmesi öngörülmüştür. Bu durum vahimdir, kamu görevinin ihlalidir.

5- Ekte sunduğum Meclise sunulan komisyonlar raporunun son cümlesinde “Meclis üyelerinin ilgi alanının dışında bir inceleme bölgesine gitmesi halinde ücretinin meclis üyesince kendisi tarafından ödeneceği” şeklinde belirlenmesi için saptama yapılması kararın yersizliğinin ve hukuksal dayanaktan yoksunluğunun açık anlatımıdır. Bu cümle ile meclis üyelerinin ilgi alanının saptanmasında objektif kriter öngörülmemiştir.

6- 6360 sayılı yasa ile görev süresi sonlanan ve kapanmasına 8 ay gibi kısa bir süre kalan meclisi oluşturan şahsım hariç 53 üyenin ve daire müdürlerinin yurt dışına güya görevlendirilmesinin İl Özel İdaresi’ne yaklaşık maliyeti 200 bin TL’dir. Bu yetim hakkıdır.

7- Yurt dışına görevlendirilen meclis üyelerine 6245 Sayılı Harcirah Kanunu’na göre yolluk ve yevmiye verilmesi zorunlu olup, her ne kadar kamuoyuna yansıyan şekli ile harcirah ödenmeyeceği ve alınmayacağı beyan edilmişse de bunun yasal dayanağı yoktur, talep halinde ödenmesi zorunludur.

8- Yurt dışı güya inceleme görevlendirmesine (geziye) katılan meclis üyelerinden ziyade daire müdürlerinin kimler olacağı ve hangi birim müdürlükleri veya ilgili kamu görevlisinin nitelikleri ve uzmanlığı karar ile düzenlenmemiştir. İl Genel Meclisi Başkanı’nın veya Genel Sekreteri’nin keyfiyetine tabidir.

9- İl Genel Meclisi-İl Özel İdaresi’ne yönelik gidilecek olan ülkelerden herhangi bir davet olmaksızın veya bu ülkelerin ilgili birim ve kurumlarına başvuru yapılmaksızın alelacele karar verilmiştir. Bu, “Kervan yolda düzülür” özdeyişinin açık anlatımıdır.

10-5302 sayılı İl Özel İdare Yasası’nda yurt dışı ilişkiler 62. maddede düzenlenmiş olup bu yasal düzenlemede yurt dışı gezi ile ilgili hüküm yoktur. Görevlendirmelerin, 657 sayılı yasa, 5393 sayılı yasa ve 6245 sayılı yasa hükümlerine göre yapılması mevzuat gereğidir. Adı geçen yasalarda görevlendirmenin nasıl yapılacağı, hangi kriterlerin esas alınacağı açıkça tanımlanmış olup, adı geçen yasa hükümlerinde öngörülen hiçbir ön koşula uygun kriterler benimsenerek karar alınmamıştır.

11- Hangi ülkeye, hangi meclis üyesinin, hangi konuda görevlendirileceği gerek idare ve gerekse meclis üyelerince de bilinmediğinden raporun akıbeti de belli değildir. Rapor yazılması gezinin yasal kılıfı ve uydurmasıdır.

anons
“VETO OLMAZ İSE MAHKEMEYE GİDERİM”
Meclis kararının veto edilmesi için gerekçelerini sıralayan Bekir Çapar, “Bu kararın gerçekte yurt dışında ve yerinde araştırma inceleme olmadığını, bunun yurt dışı seyahat olduğunu, eğer meclis üyeleri yurt dışına gidecek ise kendi parası ile gitmesi gerektiğini görevlendirmenin yurt dışı seyahat giderlerinin İl Özel İdaresi’nden karşılanması hususunda yasal kılıf olduğunu tüm ilgililere söyledim. Kısaca bu kararın adının ‘araştırma inceleme’ soyadının ise ‘ kamu parası ile yurt dışına gezi’ lakabının da ‘mevzuata uydurmak’ olduğunu ilan ediyorum. Vali Demir, veto etmez ise Denizli İdare Mahkemesi’ne gideceğim” diye konuştu.

Yorumlar

sedat   -  Bağlantı 9 Temmuz 2013, 10:18

helal olsun ne diyelim, dünyadan haberimiz yok

Mert   -  Bağlantı 8 Temmuz 2013, 20:59

Allah senden Razi olsun adam gibi adamsin, Kul hakkina saygisi olarak bu sözleri kullan Saygideger Avukatim Bekir Capar bey`e candan yürekten kutluyorum, helal olsun.

zafer lavaracı   -  Bağlantı 8 Temmuz 2013, 19:52

Helal olsun avukat beye. Bİr de CHP lilere helali haramı öğreten akepeli bir üyede çıkıp bu adamı desteklese! Ama nerdeee…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Az Bulutlu