REKLAMI GEÇ

Korkmaz‘dan sertifika uyarısı

Korkmaz‘dan sertifika uyarısı

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, kanun gereği sertifika alması gereken işyerleri hakkında açıklamada bulundu. Korkmaz, sertifikası olmayan işletmelere 10 bin ile 50 bin lira arasında idari para cezası uygulanacağını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2013 Çarşamba, 17:41

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü matbaalar, yayınevleri, kitapçı ve sinema salonları gibi işletmelerin müdürlükten sertifika almaları gerektiğini duyurdu.

Yapılan duyuruya göre, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle Denizli’de faaliyet gösteren matbaalar, yayınevleri, kitapçılar, sinema salonları, üretim, ithalat, dolum tesisleri, boş veya dolu kaset, CD, VCD, DVD ile bilgisayar disketi satışı yapan tüm iş yerlerinin müdürlükten sertifika almaları gerekiyor.

Duyuruda, işletme sahiplerinin www.telifhaklari.gov.tr internet adresinden başvuru yaparak, faaliyet belgesi örneği, sicil gazetesi veya iş yeri açma ve çalışma ruhsatı gibi evraklarla Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiği ifade edildi.
Sertifikaların ücrete tabi olduğu ifade edilen duyuruda, yapılacak denetimler sonucu söz konusu belgeyi almayan işletmelere 10 bin ila 50 bin lira arasında idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 15 34Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 21 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Çok Bulutlu