REKLAMI GEÇ

“Okuluma dokunma!”

“Okuluma dokunma!”

Okullarının Denizli Belediyesi’ne devredilecek olmasına tepki gösteren Denizli Lisesi öğrencisi yaklaşık 300 kişi, bugün okul çıkışı eylem yaptı. Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüyen lise öğrencileri, karardan vazgeçilmesini, okullarının eğitime devam etmesini istediler.

/ DENİZLİHABER / 16 Aralık 2013 Pazartesi, 17:04

Denizli Lisesi’nde bugün eylem vardı. Denizli Lisesi’nin Büyükşehir belediyesi hizmet binası yapılmak üzere Denizli Belediyesi’ne devredilmesi kararını protesto eden öğrenciler, paydos saatinde okul önünde toplandı. Bu arada polis de eylem nedeniyle geniş güvenlik önlemleri aldı. Çevik kuvvet ekiplerinin yanı sıra toplumsal olaylara müdahalede kullanılan bir panzerin de getirilmesi dikkat çekti.

Bu arada eylemci öğrenciler arasında kızı bulunan Murat Akça isimli öğrenci velisi, gelerek kızının elindeki megafona vurarak yere düşürdü. Öfkeli baba, eylemci öğrencilere, “Okumanıza bakın, devletin işlerine karışmayın” diyerek tepki gösterdi. Murat Akça’yı polis yatıştırdı.

Sayıları 300’ü bulan Lise öğrencileri, buradan yürüyüşe geçmek istediler, ancak polis engeliyle karşılaştılar. Polis yetkilileri görüşmenin ardından, slogan atmamak ve taşkınlık yapmamaları koşuluyla öğrencilere izin verdi.

Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüyen öğrenciler, burada sloganlar atarak Denizli Lisesi’nin belediye yapılması kararından vazgeçilmesini istediler. Grup adına yapılan açıklamada, “Okulumuzun belediye hizmet binası olmasını istemiyoruz. Bunun için de direneceğiz” denildi.

Bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 31Mevzi Sağanak Yağışlı
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 29Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 15 28Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 13 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 21Gökgürültülü Sağanak Yağışlı