REKLAMI GEÇ

Pamukkale, Kosova’ya örnek oldu

Pamukkale, Kosova’ya örnek oldu

Kosova’dan Denizli’ye özel üniversitelerden gelen heyet, akademik çalışmaları yerinde inceledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2017 Salı, 16:54

Kosova’dan Priştine, Prizen, İpek Kamu-İpek Özel Üniversiteleri ve Ferizay Üniversitesi yetkililerinden oluşan heyet Pamukkale Üniversitesi’nin yaptığı akademik çalışmaları yerinde incelemek ve karşılıklı işbirliğini arttırmak için ziyarette bulundu.

Yunus Emre Enstitüsü’nün başlattığı projenin devamı olarak düzenlenen işbirliği çalışmaları ile Türkiye’deki çeşitli üniversitelerden akademik anlamda yararlanmak, Türkiye’nin eğitim alanında Kosova’daki üniversitelere destek olması ve Kosovalı öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelerde eğitim alıp tekrar Kosova’da bilimin gelişmesinin amaçlandığı ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı konuklara bilgi verdi.

Pamukkale Üniversite’sinin yaptığı akademik çalışmalar ve teknik altyapı konusunda bilgi alan heyet, Kosova Üniversiteleri ve Pamukkale Üniversitesi arasında yapacakları akademik işbirliği konularını değerlendirdi.

Kosova Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. İsmet Salihu, dost ve kardeş ülke Türkiye ve Pamukkale Üniversitesi’nde olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Pamukkale Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne hızla geliştiğini belirten Prof. Dr. Salihu, Türkiye ve Kosova arasında kültürel benzerlikler olduğu için üniversiteler arasındaki bu işbirliği ile bilimsel ve kültürel etkileşimin daha kolay sağlanacağını belirterek, 3000 Kosovalı öğrencinin Türkiye’deki üniversitelerde eğitim almasının Kosova halkı tarafından memnuniyetle karşılandığını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 31Mevzi Sağanak Yağışlı
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 29Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 15 28Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 13 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 21Gökgürültülü Sağanak Yağışlı