REKLAMI GEÇ

Denizli Protokolü ne dedi?

Denizli Protokolü ne dedi?

Denizli protokolü 8 Mart Dünya Kadınları günü ile ilgili yayınladıkları mesajda, bir türlü önlenemeyen ve giderek artan şiddet olaylarına değinerek, kadına yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, geleceğe daha güvenle bakılabileceğini vurguladılar.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2013 Cuma, 10:44

8 Mart Dünya Kadın Günü nedeniyle Denizli il protokolü yayınladıkları mesaj ve açıklamalarla tüm kadınların günlerini kutladı. Bir toplumun gelişme düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin kadınların özgürlüğü ve saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçüldüğünü belirten Denizli protokolü 8 mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili şu mesajları verdiler:

Denizli Valisi Abdulkadir Demir
“Toplumumuzun bazı kesimlerinde bizleri doğuran, büyüten, bizlere kişilik ve şahsiyet kazandıran kadınlarımızın farklı muamele görmesine, cinsel ayrıma tabi tutulmasına şahit olmaktayız. Bunun temelinde cehalet yatmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı; İlk Kabul Merkezleri, Kadın Konukevleri, Koza Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri, Alo 183 Aile Kadın, Çocuk, Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı aracılığı ile şiddete maruz kalan ya da bu riski taşıyan veya desteğe gereksinimi olan kadınlarımıza yönelik danışma, psiko-sosyal destek ve rehabilite edici hizmetler etkin bir şekilde artarak devam etmektedir”

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan
“Kadınlara sahip çıkan, kadınların sorunları ile ilgilenen, kadınları toplumun tüm kesimlerinde görmek için çaba harcayan, kadını toplumsal, siyasal, sosyal alanda daha çok söz sahibi yapmak için çalışan bizler, kadınlarımıza toplumun vazgeçilmez birer parçası olduklarını hissettirmek istiyoruz. Bu amaçla sosyal politikalar üretmede kadınlarımıza pozitif yönde ayrımcılık yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki aile kurumunun temel taşı‚ değerlerimizin temsilcisi‚ taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın‚ hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmaları bu ül¬kenin kazanımı demektir”

Denizli İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin
“Bizim tarihimizde ve kültürümüzde kadınların gerek toplumda ve gerekse ailede önemli bir yeri vardır. Evinde anne, iş yerinde çalışan ve toplumda ise saygın bir fert olan kadınlarımız önemli roller üstlenmektedir. Gerek dinimiz İslam, gerek medeni hukukumuz ve gerekse de gelenek, görenek ve adetlerimiz kadına büyük önem vermektedir. Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur”

Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu
“Kadına bir anne, bir kardeş ve bir eş olarak gösterilen saygı ve hürmetin düzeyi, o toplumun geldiği medeniyet seviyesinin de bir ölçüsüdür. Kendisine tanınan hakları en iyi şekilde kullanmasını bilmiş olan Türk kadını, asli görevlerinden biri olan annelik görevini de hiçbir zaman ihmal etmeyerek, gelecek nesillerin ve toplum yapımızın şekillenmesinde büyük rol oynamaya devam etmektedir. Omuzlarına yüklenen ağır sorumluluklardan hiçbir zaman yılmamış olan kadınlarımızın, bu ülkenin erkekleri ile omuz omuza ülkemizin gelişmesinde söz sahibi olacakları muhakkaktır”

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya kadınlarının eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolundaki verdikleri mücadelenin bir simgesidir. Kadınlarımızın 21. yüzyılda sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda daha iyi temsil edilmesi, bireysel hak ve özgürlükleri konusunda bilinçlendirilmesi, hümanist ve bireysel mücadelede daha cesur davranabilmeleri için gerekli desteği göstermek herkesin görevidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 15 34Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 21 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Çok Bulutlu