REKLAMI GEÇ

Denizli protokolü gençlere seslendi

Denizli protokolü gençlere seslendi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 94.yıl dönümünde kutlama mesajı yayınlayan Denizli Protokolü, gençlere seslendi.

/ DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2013 Pazar, 10:40

Anadolu’nun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde 94 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı olduğu gibi, milletimiz için, ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adım. Ve 19 Mayıs, Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edildi.

Tüm Denizli halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Denizli protokolü, gençlere seslenerek şu mesajları verdiler:

Vali Abdülkadir Demir:
“Sevgili Gençler;
İnsan hayatının en verimli çağı gençliğidir. Her şeyin tadının en güzel alındığı, her zorluğun üstesinden gelebilme gücünün en üst seviyede olduğu, hayatın her renginin insana en canlı geldiği zaman dilimidir gençlik.
Gençlik milletlerin geleceğidir. Sizleri, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, teknolojiyi en iyi biçimde kullanabilen, milli ve manevi değerlerimize bağlı, çağdaş, sağduyulu ve üretken fertler olarak yarınlara hazırlamak temel önceliğimizdir.
Bir bayrak yarışı gibi atalarımızın bu mücadeledeki azim ve kararlılığını yılmadan, usanmadan; bizim ellerimize emanet edilen bayrağı düşürmeden gösterilen hedefe ulaştırmak artık sizlerin görevidir. Bu nedenle hedefleriniz büyük, ufkunuz geniş, iradeniz sağlam olmalıdır.
Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi olan gençlerimizin, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceğine inancımız sonsuzdur”

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel:
“Türkiye Cumhuriyetin ilanından bugüne ileri görüşlü, yeni bir vizyon ve anlayışla büyük hamleler gerçekleştirmiştir. Ülkemiz insanı, sağlam değerleri olan ve değişimlere uyum sağlama yeteneği güçlü bir millettir. Ülkemiz büyük bedeller ödenerek kuruldu. Türkiye’nin bugünkü seviyeye ulaşması, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmasını sağlayacak güç ve imkânlara ulaşabilmesi için büyük mücadeleler verildi. Kalkınma ve modernleşme davasında bayrağı daha ilerilere taşıyacak olanlar gençlerimizdir.”

Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak:
“19 Mayıs milli uyanışın sembolü olmuştur. Samsun’da başlayan ve İzmir de sona eren milli mücadelenin ardından bağımsız ve modern bir devlet kurulmuştur.
Büyük bedeller ödenerek kurulan ülkemiz, artık bölgesinde ve dünyada söz sahibi konumdadır. Hepimizin amacı, ekonomide, kültürde, sanatta, sporda, bilim ve teknolojide ülkemizi daha da ileriye taşımak, çocuklarımıza ve gençlerimize huzurlu, mutlu yarınlar bırakabilmektir.
Gençlerimizin alacakları emaneti, her zaman özüne sahip çıkarak Türkiye’yi daha büyük, daha güçlü yapma mücadelesinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağına ve var gücüyle çalışacağına yürekten inanıyoruz.”

Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci:
“Bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı 19 Mayıs, Türk Ulusu’nun da uyanışı olmuştur. Türk gençliği, içerde ve dışarıda vatan topraklarımız üzerinde hesap yapanlara, ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye çalışanlara dün olduğu gibi bugün ve yarın da gereken cevabı verecektir. Türk gençliği, ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarları, Türkiye’nin yarınlara en iyi şekilde hazırlanabilmesinin güvencesidir. Geleceğin Türkiye’si, donanımlı, milli değerlerine sahip çıkmasını bilen, iyi eğitilmiş, sorunlarını akıl ve bilimle çözmesini bilen siz gençlerimizle yükselecektir. Bu vesileyle, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını gönül borcu, saygı ve rahmetle anıyor, tüm Denizlili hemşerilerimin bu anlamlı bayramını kutluyorum.”

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan:
“Büyük önderin siz geçlere armağan ettiği bu önemli günde “Ülkeme nasıl daha iyi hizmet edebilirim, ülkemi nasıl bir adım daha ileriye taşıyabilirim?” diye sormalıyız. Sizler, Türkiye’nin yarınlara en iyi şekilde hazırlanabilmesinin güvencesisiniz. Bu yüzden dışa açık, hoşgörülü, çevrenize saygılı, milletinize sadık, gelenek ve göreneklerinize bağlı, modernleşmenin ancak demokrasiyle mümkün olduğu bilincine sahip, çalışkan insanlar olmalısınız. Türkiye’nin potansiyeli büyüktür. Bu büyük potansiyeli parlak ve müreffeh bir geleceğe dönüştürmek sizin elinizdedir.”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer:
“Ülkemizin kurtarıcısı ve devletimizin kurucusu olan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 19 Mayıs 1919’ta vatanı için onurlu bir mücadele vermişlerdir. Bu mücadelenin sonucunda ise Ulu önderimiz 19 Mayıs’ı, geleceğin teminatı olan gençlere armağan etmiştir. Bu onurlu ve anlamlı günü sevgili gençlerimiz de kendisinden sonraki nesillere taşıyacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Böylelikle büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatacağız.”

Ak Parti İl Başkanı Avni Örki:
“Gençlerimizin sorunlarını çözmek Ak Parti olarak bizim görevimizdir. Tüm imkânlarımızı gençler için kullanmaya devam edeceğiz.
Bu düşüncelerle tüm geçliğimizin bayramını kutluyor, bu bayramı gençlerimize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.”

CHP Denizli İl Başkanı Nuri Bülent Çavuşoğlu:
“Bugün bazıları 19 Mayıs gösterilerini “faşizme” benzeterek bu gösterilerin demokratik bir topluma yakışmadığını iddia etmektedir. Bu karanlığı aydınlatan 19 Mayıs’a bile tahammülü olmamaları ise bir tek sözü akla getiriyor: “Verecek ışığı olmayan karanlığı sever”. 19 Mayıs kutlamalarını engellemeye çalışanlar şunu çok iyi bilmelidirler ki 19 Mayıs ışığını asla yok edemezler.

CHP liler olarak, bize düşen görev Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk ‘ün emaneti olan 19 mayıs bayramının en iyi şekilde kutlamak ve kutlanmasını sağlamaktır. Bu vesileyle tüm halkımızın 19 mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramını en içten dileklerimizle kutlarız.”

Eğitim-İş Denizli Şubesi Basın Yayın Sekreteri Sabri Kasapoğlu:
“Her ulusun ulusal varlığının ve kimliğinin göstergesi olan değerleri vardır. Ulusal bayramlarımız, Türk Ulusu olarak bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Ulus olarak topyekûn katılımla ve coşkuyla kutlanması gereken günlerdir. 19 Mayıs 1919 Türk Ulusu’nun bağımsızlık ve var oluş savaşımının ateşinin yakıldığı gündür. Hiçbir şey bu ulusun bağımsızlığından daha önemli olamaz. AKP Hükümeti sürekli olarak kutlama yönetmeliklerini değiştirip genelgeler yayınlayarak ulusal bayramlarımızı ne kadar yok saymaya çalışırsa çalışsın, Türk Ulusu bayramlarını mandacıların, hilafetçilerin ve emperyalist işbirlikçilerinin keyfine bırakmayacaktır. Görkemli bir şekilde ülkenin her köşesinde kutlayacaktır.”

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Ali Şimşek:
“19 Mayıs 1919 Özgürlük ve Bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün; Emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı duruşun bir günüdür. Saltanata, hilafete karşın halkın bağımsızlık duygu ve düşüncesinin örgütlendiği bir gündür. Bir umudun, silkinişin, işgale dur deyişin bir günüdür. Kutlu olsun!”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Mayıs 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 15 34Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 21 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Çok Bulutlu