REKLAMI GEÇ

Demir: Kamu ihalelerinde devrim yaptık

Demir: Kamu ihalelerinde devrim yaptık

Vali Abdülkadir Demir, okullardaki fiziki koşulların iyileştirilmesi, eğitim ve öğretimdeki kalitenin arttırılması adına kamu ihaleleri ve inşaatlarında süreci hızlandırarak devrim yaptıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2013 Çarşamba, 14:32

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Akgül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ile kent merkezinde yapımı devam eden 18 okul inşaatında incelemede bulundu. Demir, 24 derslikli 6 okul ile 28 derslikli 1 okul, 8 derslikli 1 okul ek binası, 5 derslikli 2 okul ek binası inşaatlarının kısa süre önce başlamasına rağmen eylül ayına kadar biteceğini, 36 derslikli 8 okulun da ocak ayına kadar tamamlanacağını dile getirdi. Vali Demir, “Bilim Sanat Merkezi ile Rehberlik Araştırma Merkezi’nin ihalesi de önümüzdeki günlerde yapılacak. Okullarımızla 20 projedeki 494 derslik tamamlandığında, kamu kaynaklarıyla geçmiş 6 yılda yapılan işi bir yılda bitireceğiz. Ayrıca, yeni okulların bitirilmesiyle ikili öğretim yapan 55 okuldan 17’si tam gün eğitime geçecek. Derslik başına şu anda öğrenci sayımız 23.2 görünüyor. Okullar tamamlandığında derslik başına düşen öğrenci sasıyı daha da aşağıya inecek” dedi.

Vali Demir, Denizli’deki okulların yapımı için Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ihale açtığını hatırlatıp, “Bakanlık geçen ocak ayında yeni okulların yapımı için start verdi. Valilik olarak kısa sürede fizibilite çalışmalarını tamamlayıp, ihaleleri gerçekleştirdik ve inşaatlar başladı. Kamu inşaatları ve ihalelerinde devrim yaptık. Süreci oldukça hızlandırdık. Denizli’nin eğitim ve öğretimdeki kalitesi daha da artacak” diye konuştu.

Başkan Zolan ise her okulun yanına park yaptıklarını belirtip, “Eğitim için elimizden geleni yapıyoruz. Gerek duyulursa belediye hizmet binasını bile eğitime açmaya hazırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Az Bulutlu