REKLAMI GEÇ

Denizli’de 23 Nisan kutlamalarında bandoyu veliler çaldı

Denizli’de 23 Nisan kutlamalarında bandoyu veliler çaldı

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu’nda yapılan 23 Nisan kutlamalarında tören bandosunu öğrenci velileri çaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2024 Salı, 11:13

Pelitlibağ Mahallesindeki Hacı İbrahim Demireren Cumhuriyet İlkokulu 1G sınıfı öğrencilerinin velileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında yaklaşık 2 hafta önce çalışmaya başladı.

Bu süreçte 13 veli, öğretmen Halil İbrahim Yılmaz eşliğinde trampet, zil ve davulla uyum içinde ritimler çalmayı öğrendi.

Üniforması giyen velilerin bando ekibi, majör eşliğinde trampet, zil ve davul çalarak öğrenci gruplarıyla birlikte mahalleyi dolaşarak okul bahçesindeki tören alanına gelerek gösteri yaptı.

“Bu 23 Nisan’da eskiden yaşadığımız duyguları tekrar yad etmiş olduk”

Bando ekibinin davulcusu Mehmet Ali Çıldı, “Yaklaşık 2 hafta hep birlikte çalışma yaparak bugüne hazırlandık. Ekibimizle mahallemizi dolaşarak öğrencilerimiz, velilerimiz ve mahalle sakinlerimizle 23 Nisan coşkusunu hep birlikte yaşadık. İlkokul yıllarımızda büyük abilerimiz çalardı, ihtişamlı sesin etkilenirdik ama gün gelip bando ekibiyle davul çalacağımı hiç düşünmezdim. Çalışma sürecinde iş telaşı içinde izin alarak geldik çalıştık ve burada hazırlandık. Çok güzel duygular oluştu. Hepimiz çok duygulandık. Bu 23 Nisan’da eskiden yaşadığımız duyguları tekrar yad etmiş olduk.” dedi.

Trampet çalan Emine Atmaca da, 18 yıl önce öğrencilik yıllarında da trampet çaldığını belirterek, “Çok mutluyuz, gururluyuz. 18 yıl önceye gittim, bu üniformayı giymekten ve böyle bir ekipte yer almaktan gurur duyuyorum. Geçmişte de trampet çalmıştım anılarımı yad etmiş oldum, geçmişe döndüm.  Böyle bir bayramı bize armağan ettiği için Atatürk’e çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu