REKLAMI GEÇ

Denizli’de onbirlerce kişi Cumhuriyet için yürüdü

Denizli’de onbirlerce kişi Cumhuriyet için yürüdü

Denizli Demokrasi Platformu’nun her yıl düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü, Denizli’de bugüne kadar görülmemiş bir kalabalığı biraraya getirdi. Onbinlerce kişi biraraya gelerek Cumhuriyet için yürüdü. Sokaklar, 10. Yıl marşı ve kalabalığın hep bir ağızdan okuduğu Andımız ile yankılandı. Kalabalık o kadar büyüktü ki, ucu bucağı görünmüyordu.

/ DENİZLİHABER / 29 Ekim 2013 Salı, 19:04

Denizli Demokrasi Platformu’nun düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü, Denizli’nin Cumhuriyet’ine sahip çıktığının göstergesi oldu. Toplanma yeri olan Atatürk Stadı’nın önü, yürüyüşün başlayacağı saat 19:00’dan önce tıklım tıklım doldu. Onbirler, Cumhuriyet Coşkusu’nu yaşamak için insan seli halinde Atatürk Stadı’na geldi.

CİHANER DE KATILDI
Uzun süredir kente gelmeyen Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de, Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılarak kalabalığa destek verdi.

19:23’TE ONBİNLER ANDIMIZ’I OKUMAYA BAŞLADI
Buradan yürüyüşe geçen kalabalık, giderek çoğaldı. Kısa sürede onbinlerce kişiye ulaşan Denizlililer, saatler 19:23’ü gösterdiğinde hep bir ağızdan Andımız’ı okumaya başladı. Denizli’nin sokakları, Andımız ile yankılandı.
Lise Caddesi’nden Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne oradan da İnönü Caddesi’ne yönelen kalabalık, katlanarak büyüdü. Vatandaşlar da, evlerinin pencerelerinden ve balkonlarından alkışlarla, Cumhuriyet Yürüyüşü’ne destek verdi.

anons

COŞKU BİTMEDİ YÜRÜYÜŞ DEVAM ETTİ
Kalabalık, İstiklal Caddesi’ne ulaştığında bir ucu halen Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde idi. İstiklal Caddesi’nde sonlandırılması planlanan yürüyüş, coşku nedeniyle önce Delikliçınar Meydanı’na oradan da Gazi Bulvarı’na uzandı.  Kalabalık  Atatürk Parkı önünde toplanarak, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.  Ayrıca, AKP iktidarı tarafından yasaklanan andımızı ikinci kez burada okuyan kalabalık tepkilerini dile getirirken, Denizli Demokrasi Platformu Sözcüsü Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, burada yaptığı konuşmada coşkulu kalabalığa verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu davetiyelerin üzerinde  Cumhuriyet ibaresinin kaldırılmasını da eleştiren İlhan, ” Bu kalabalık gösterdi ki, halk Cumhuriyetine sahip çıkıyor. Andına sahip çıkıyor. Bir daha ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ne de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  davetiyelerin üzerine Türkiye Başbakanı veya Cumhurbaşkanı yazdıramayacak” diye konuştu.  İlhan’ın konuşması  sık sık ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’,  ‘Mustafa Kemal’in  Askerleriyiz’ gibi sloganlarla kesildi.

İlhan’ın konuşmasının ardından, kalabalık 10.yıl Marşı’nı okuyarak dağıldı.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 30 Ekim 2013, 10:44

Atatürk’ün izlerini silmek isteyenlerden hiç korkmuyorum. 90 yıllık Cumhuriyeti Atatürk’ü kim unutturabilir. Yasaklanan her bayram Atatürkçüleri daha da kamçılıyor.

dasci   -  Bağlantı 30 Ekim 2013, 10:00

Cumhuriyetimimizi şanına yakışır bir şekilde çok büyük bir kalabalıkla kutladık,gerçekten kalabalık çok muhteşemdi ve çok coşkulu idi yediden yetmiş yediye dersem abartmış olmam,Andımızı okuyarak başladı Marşlarla devam etti,D.Çınara geldiğimizde D.Belediyesi bütün imkanlarını sarfederek o kalabalığın onda birini toplayamamıştı ama çok güzel bir ses düzeni kurmuşlar Taverna sarkıları çalıyorlardı,bir Bayram kutlamasından öte eğleniyorlardı ama adına Cumhuriyet Kutlaması demişlerdi çok cılızdı.

HTC KBC   -  Bağlantı 30 Ekim 2013, 08:44

İnşallah Seçimerde de o kalabalık bilinçli oy kullanır. Teşekkürler katılan katılmayan herkese.

zeynep   -  Bağlantı 29 Ekim 2013, 22:31

Denizli’me yakışır bir kalabalık oldu.. Atam sen rahat uyu emanetçilerini hiçbir güç yıldıramayacak..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Az Bulutlu