REKLAMI GEÇ

Denizli’de heyelan kabusu: iki ev hasar aldı

Denizli’de heyelan kabusu: iki ev hasar aldı

Merkezefendi ilçesinde, geçtiğimiz hafta kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle iki evin bahçesine ve balkon bölümlerine toprak kayması yaşandı. İki evde yaşayan vatandaşlar toprak kaymasının yağışlar nedeniyle artmaya başladığını, toprak kayması sonucu altı boşalma tehlikesi yaşayan üstteki evlerin de kendi evlerinin üzerine yıkılmasından korkuyor.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2023 Perşembe, 13:16

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 265 sokakta yaşayan vatandaşlar, geçen hafta kuvvetli yağışlarla birlikte evlerinin bahçelerine ve balkonlarına meydana gelen toprak kaymasından dolayı diken üstünde yaşıyor. Tonlarca toprak ve kayaların koparak bahçelerine ve evlerinin balkonlarına geldiğini söyleyen vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını istiyor. Yaklaşık 10 metre yüksekliği bulunan ve üzerinde evlerin bulunduğu dik yamaçtan yağmurunda etkisiyle kayan toprak ve kayalar önce bahçe duvarlarını yıktı. Ardından bir evin bahçesine diğerinin ise balkonuna büyük zarar verdi. Büyük kaya parçaları yuvarlanarak evlerin girişine kadar ulaştı. Toprak kaymasının yağmurun şiddetiyle devam ettiğini söyleyen vatandaşlar, üstteki evlerin altının boşalmaya başladığını, o evlerin alttaki evlerin üzerine yıkılma tehlikesi yaşadıklarını söyleyerek yetkililerden önlem alınmasını istedi.


Toprak kayması sırasında altında kalmaktan son anda kurtulduğunu söyleyen 60 yaşındaki Serpil Abalı, ”Çok yağmur yağdı, sel geldi, çamur geldi, şiddetli yağmurda toprak kaydı, burada kümes ve kömürlük vardı. Bende içindeydim, çıkmamla birlikte toprak kaydı, az daha üzerime geliyordu altında kalacaktım. Sanki dağ indi sandım. Evlerimiz yıkılacak diye korktum. Bu toprak sürekli göçüyor. Üstteki evlerin altı oyuldu, toprak kayması da hala devam ediyor. İstinat duvarı olmadığı için üsteki evlerin bizim evlerin üzerine göçmesinden korkuyoruz. Yardım istiyoruz” dedi.


Toprak kayması sonucu evlerine girmeye korktuklarını söyleyen 73 yaşındaki Atiye Vere ise, “Cumartesi günü olan yağmurda yukardan sel geldi. Benim evin balkonuma ve bahçesine toprak ve kayalar geldi. Büyük korku yaşıyoruz, evlerimize girmeye korkuyoruz. Sürekli toprak kayıyor. Üstümüzdeki evlerinde bizim üzerimize göçmesinden korkuyoruz. O evlerde yaşayanlarda korku yaşıyor. Bizim gibi bu şekilde 4 ev var. Buraya istinat duvarımı yapılır yada başka bir önlem mi alınır bilmiyorum ama bir önlem alınmalı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Az Bulutlu