REKLAMI GEÇ

MMO Başkanı’ndan bina yöneticilerine uyarı!

MMO Başkanı’ndan bina yöneticilerine uyarı!

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Bolat Ferhat Arıkan, bina yöneticilerinin asansörlerin yıllık kontrolünü gerçekleştirmek için odaya başvuruda bulunması gerektiğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2012 Pazartesi, 11:47

Asansörlerin yıllık periyodik bakım ve kontrollerinin Denizli Belediyesi ile gerçekleştirilen protokol çerçevesinde Makina Mühendisleri Denizli Şubesi tarafından yapıldığını hatırlatan Şube Başkanı Bolat Ferhat Arıkan; “Tüm bina yöneticilerimizden asansörlerin yıllık kontrolünü gerçekleştirmek üzere Odamıza başvurmalarını bekliyoruz” dedi.

Çok katlı binalarla birlikte asansör kullanımına bağlı kazalarında arttığını belirten Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Ferhat Bolat Arıkan “Gelişen ve büyüyen şehirlerin çok katlı binalara ihtiyaç duyması, yoğunlaşan asansör kullanımı asansör kazalarını da beraberinde getirmektedir. Bilindiği üzere asansörler Dünya‘da kullanılan en tehlikeli makinalar arasında gösterilmektedir. Asansörler, kaldırma iletme makinaları içinde son derece emniyetli bir taşıma aracı olmak zorundadır ve yasalar çerçevesinde mecburi standartlar dahilinde üretilebilen tesislerdir. İnsan sağlığı ve can güvenliğini doğrudan etkileyen ürün grupları içerisinde yer alması nedeniyle ülkemizde de imalat ve satış aşamalarında zorunlu standartlar kapsamına alınmıştır. İmalat ve montaj aşamaları tamamlanarak kullanıma açılan asansörlerin bakım ve servis uygulamaları ise çeşitli yönetmeliklerle tarif edilmiş, belirli kriterlerle bu uygulamalar zorunlu hale getirilmiştir” dedi.

YILDA BİR KEZ BAKIM VE KONTROL ZORUNLU
Asansör bakım ve işletimi ile ilgili yasal düzenlemenin yürürlüğe girdiği hatırlatmasında da bulunan Arıkan “18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği ve 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete’de Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için asansörleri yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumludur. Yine aynı yönetmelikte, Belediyeler, sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır” açıklamasında bulundu.

BAŞVURULAR MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI’NA
Denizli Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde asansörlerin bakımının sadece Makina Mühendisleri Odası tarafından yapıldığını da hatırlatan Ferhat Bolat Arıkan “Bu çerçevede A tipi muayene kuruluşu olan Makina Mühendisleri Odası olarak Denizli Belediyesi ile protokol imzalamış ve bu kontroller yapılmaya başlanmıştır.Tüm bina yöneticilerimizden asansörlerin yıllık kontrolünü gerçekleştirmek üzere Odamıza başvurarak yıllık kontrol talebinde bulunmalarını, bakımcı firma personeli nezaretinde gerçekleştirilecek kontrol çalışmaları sırasında muayene personeline yardımcı olmalarını, kontrol sonrası raporları alarak, varsa raporda belirtilen eksik ve hataları gidermelerini ve asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamalarını bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Az Bulutlu