REKLAMI GEÇ

1 DEĞİL 4 TANE

1 DEĞİL 4 TANE

Gökpınar Göleti’nde timsah görüldüğü iddiasi üzerine gözler pet shoplara çevrildi. Gün boyu “kim satmış, alanlar belli mi?” sorularının yanıtı aranırken, Denizli’de 4 timsahın satıldığı öğrenildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2015 Cuma, 09:16

Kent merkezindeki Gökpınar Göleti’nde timsah görülmesinden sonra gözler kentte canlı hayvan satışı yapan pet shoplara çevrildi. Gölette görüldüğü öne sürülen timsahın pet shoptan yasal yolla satın alındıktan sonra aşırı büyüme nedeni ile terk edilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

ÖZEL BAKIM GEREKTİRİYOR
Türkiye’de daha önce de merak nedeniyle satın alınan timsahların aşırı büyümesi, ağır bakım ve gıda masrafları nedeni ile sahipleri tarafından hayvanat bahçelerine bağışlandığı biliniyor. Bazı sürüngen sahiplerinin aşırı büyüyen hayvanları daha kolay yol olan doğaya bırakma seçeneğini tercih ettikleri de kaydediliyor. Gökpınar Göleti’ndeki timsahın sırrının da bu olduğunu söyleyenlerin sayısı fazla.

DENİZLİ’DE 4 ADET TİMSAH SATILDI
Denizli’de egzotik türler dahil pek çok yabani hayvan satışı yapan yerel pet shopların yanı sıra internet üzerinden satış yapan kent dışı kaynaklı tedarikçilerin de timsah satışı yapabildiği belirtiliyor.
Ağır prosedür ve izin koşullarına tabi olarak satışı yapılabilen timsahlardan Denizli’de önceki yıla kadar 4 adet satıldığı kaydedildi. Yerel tedarikçiler tarafından satışı yapılan 4 timsahın yanı sıra internet üzerinden satış yapan noktalardan kente kaç adet timsah girdiği bilinmiyor. Denizli’de bazı pet shoplarda timsah satışı gerçekleştirmiş fakat alıcı çıkmadığı için timsah getirtmeyi bırakmıştı.

DİCLE NEHRİ’NE DE BIRAKILMIŞTI
Türkiye’de aynı durum daha önce de Diyarbakır’da yaşanmıştı. Aşırı büyümesi sonucu sahibi tarafından doğaya terk edilen üç metrelik bir timsah Dicle Nehri kıyısında görülmüş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni alarma geçirmişti. Konu ile ilgili olarak Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Ünlü Türkiye’nin doğal koşullarında timsahın yaşamını sürdürebileceği değerlendirmesinde bulunmuştu.

Denizli’de İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu şu ana kadar kendilerine timsah görüldüğü yönünde bir şikayette bulunulmadığını duyurdu.

anons

Yorumlar

Zeki Akakça   -  Bağlantı 26 Haziran 2015, 11:00

Van gölünde “Van gölü canavarı” olurda Denizli de “Gökpınar Timsahı” olamaz mı ?
Bence bölgenin hatta ülkenin “en” büyük Timsah bizimki olmalı ? Tüm “EN” ler bizimdir .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Mayıs 2024 Salı 12 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 16 28Sağanak Yağışlı
10 Mayıs 2024 Cuma 14 27Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12 22Sağanak Yağışlı