REKLAMI GEÇ

GÖKPINAR’DA TİMSAH PANİĞİ

GÖKPINAR’DA TİMSAH PANİĞİ

Kent merkezindeki Gökpınar Göleti’nde timsah görüldüğü öne sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2015 Perşembe, 09:00

Denizli’nin merkezindeki Karakurt Mahallesi’nde bulunan Gökpınar Göleti’nde timsah görüldüğü ileri sürüldü. 2002 yılında su tutmaya başlayan ve o tarihten itibaren tatlı su avcılarının en uğrak avlaklarından biri olan Gökpınar Göleti’nde timsah gördüğünü öne sürenlerin sayısı son dönemde arttı. 

Karakurt Mahallesi’nde yaşayan çocukların sıklıkla yüzmek için kullandığı ve Denizlili amatör balık avcılarının hafta sonları etrafını tamamen sardığı gölette timsah korkusu herkesi sardı. Gölete yüzmek için gelen çocukların ve bazı balık avcılarının iki metre uzunluğunda bir timsahı kıyıda güneşlenirken gördükleri söylentisi bir anda kentin dört bir yanına ulaştı.

YAYIN BALIĞI OLABİLİR Mİ?
Tatlı su avcılarının Kadife Balığı, Sazan ve Yayın avı için hemen her gün olta attıkları gölet çevresinde şu ana kadar timsah saldırısı rapor edilmedi. Timsah tehlikesine rağmen amatör avcılar yayın avcılığından ise vazgeçmiyor. Gölette kısa bir geçmişe sahip olmasına rağmen 40 kilogramın üzerinde yayın balıklarına rastlanıyor. Bazı amatör balıkçılar ise gölette timsah bulunmadığını, büyük yayın balıklarının kıyıya yakın bölgelerde avlandığını ve bazen sığ sularda göründüğünü belirterek, görgü tanıklarının uzun anüs yüzgecine sahip yayın balıklarını timsahla karıştırmış olabileceklerini söylüyor.

DENİZLİ TARIMI İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP
Yapımına 1995 yılında başlanan; sulama amacının yanı sıra içme ve kullanma suyu rezerv göleti olarak planlanan Gökpınar Göleti yağışlı mevsimde 2 kilometre karelik bir alanı kaplıyor. Gölet kent merkezindeki 8 bin 800 hektarlık tarım arazisine su sağlıyor. Bölgede timsah görüldüğü haberi amatör balıkçıların yanı sıra çiftçileri de endişelendiriyor.

ANONS-1

Yorumlar

Bakış AÇısı   -  Bağlantı 25 Haziran 2015, 11:57

RahmetVali Recep hakkında neler yazmıştınız bu baraj gölü için.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 9 24Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 13 27Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 26Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 15 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı