REKLAMI GEÇ

Yaşa “Analar evlatlarını siz harcayın diye doğurmuyor” dedi

Yaşa “Analar evlatlarını siz harcayın diye doğurmuyor” dedi

Afyon’da 25 şehidin ardından en sert tepki TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa’dan geldi. Yaşa, ”Analar evlatlarını siz harcayın diye doğurmuyor” diyerek sert tepkide bulundu.

/ DENİZLİHABER / 10 Eylül 2012 Pazartesi, 11:34

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa, Afyonkarahisar’da gerçekleşen cephanelik patlamasının ardından yaşananlara sert tepki göstererek; “AB Sürecinde en fazla iş kazasının olduğu ülkeninTürkiye olmasının utancı yetmezmiş gibi, bir kaza olduğu belirtilen ve 25 gencimizin yaşamını yitirdiği bu olayın ardından insanların birbirine kilim battaniye hediye etmesi asla affedilemez ve devlet adamlığı ile bağdaşmayan yaklaşımdır” dedi.

Askeri alanların kendi iç koşullarında güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu hatırlatan Yaşa; “İşyeri güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili olarak uzmanların görüşlerini dikkate aldığını savunanHükümetve 30 yılı aşkın süredir düşük yoğunluklu bir savaşın içinde olduğunu ifade eden Genelkurmay, göz göre göre bir cinayete imza atmıştır. 25 canın yitirilmesinden sonra yetkililerin açıklamaları ve vurdumduymaz tavırlarıçok daha vahim ve içler acısıdır” dedi.

KİLİME KİMİ SARACAĞIZ
Genelkurmay Başkanının Afyon Valisini ziyareti sırasında basına verilen fotoğrafları da sert bir dille eleştiren Yaşa “Fotoğrafların ulusal basında yer almasından sonra Sayın Özel; “Depo mahallinde yaptığım incelemeden sonra, Afyonlu vatandaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ dileklerimi, Sayın Vali aracılığıyla iletmek ve elim olayda mülki ve yerel yöneticilerin gösterdikleri duyarlılık ve destek için ‘teşekkür etmek’ amacıyla Sayın Vali’yi ziyaret ettim. Rutin bir faaliyet olarak Valilik Şeref Defteri’ni imzaladım ve ‘ziyaret anısı’ olarak kendisine bir şilt takdim ettim. Makam odasındaki kısa ziyaretim esnasında ise Sayın Vali tarafından benzer bir uygulama yapıldı.Ziyaretim esnasında Sayın Vali’nin sergilediği tutumun devletimizin bir geleneği olduğunu ve sergilenen davranışın elim olayla hiçbir ilişkisinin olmadığını düşünüyorum.Ancak Sayın Vali’nin makam odasında sergilenen davranışın görüntülenmesi ve görüntünün Valilik sitesinde yayımlanması ve bu yayım üzerine medya kuruluşlarında yer alan yorumlar beni son derece rahatsız etmiş ve zaten var olan üzüntüme üzüntü katmıştır. Sayın Vali’nin şahsına ve makamına nezaketsizlik olmasın düşüncesiyle ani gelişen davranış karşısında herhangi bir reaksiyon gösteremedim” açıklamasında bulundu. Bu sözleri tartışmak bir yana, ciddiye alıp konuşmak bile “MUSTAFA KEMAL’e VE O’NUN ASKERLERİNE HAKARETTİR”Öte yandan Ulusal bir televizyonun canlı yayın konuğu iken apar topar kapıya koşup Genelkurmay başkanını karşılayan Sayın Vali’nin bundan iki gece öncesindeki açıklamaları da aklımızdadır. Kaç canın gittiğini bilmeyen, bilemeyen insanların öncelikli görevi istifadır” dedi.

Yaşanan acı olayı kaza diye geçiştiremeyeceğimizi, ülkemizin her gün buna benzer acılar yaşadığını hatırlatan Fatih Yaşa; “Tuzla’da yaşananlar, Afyonkarahisar’da yaşananlardan farklı değil. Yarın 25gencecik evladımızın ölümü üzerine verilecek raporlar kamu vicdanını ne kadar tatmin eder bilinmez? Ama bilinen ve yaşadığımız gerçeklikten çıkardığımız bir sonuç var ki; “ bulunduğu kenti yönetmeyi günü kurtararak, şöyle yada böyle idare etmek olarak gören anlayışlar, ne yazık ki valilikleri zücaciye dükkanına döndürmüştür. Valilikler her gelene hediye verilen yerler değildir. Böyle acılı bir günde Bayat kilimi veren Vali derhal görevden alınmalıdır. Bu ülkenin Genel Kurmay Başkanı ise kamuoyundaki hassasiyeti göz önüne alarak istifa diye bir mekanizmanın olduğunu hatırlamalıdır. Vatan topraklarını korumak için, her türlü fedakârlığı yapan gençlerimizin ise ucuz ve güvencesiz sömürülen insanlar olmadığı da unutulmamalıdır. Takdiri ilahı diye açıklama yapan hükümet üyeleri şunu iyi bilmeli ki; analar evlatlarını siz harcayın diye doğurmuyor” dedi.

Yorumlar

kenanzan   -  Bağlantı 10 Eylül 2012, 12:37

ŞU ANDA İKTİDARDA CHP OLSA AYNI OLAYLAR OLSA GIKINIZ BİLE ÇIKMAZDI.ZATEN GEÇMİŞ DÖNEMLERDE GIKINIZ ÇIKSAYDI.AKPARTİ %50 İLE İKTİDARA GELEMEZDİ.

Selcuk   -  Bağlantı 10 Eylül 2012, 11:54

Allah sizden bin kere razi olsun Fatih bey, bu ülkede dilleri tutulup korkakliklarindan konusamayanlar varsa korktuklari insana benzesinler naha Insaallah, nedir bu ugursuzluklar nedir bu yalancilik almis basina gidiyor, herkes birbirine kandiriyor, lafa geldimi Elhamdülillah Müslümaniz diyenler, gemisini yürüten Kaptandir, bana dokunmayan yilan bin yasasin, yürütenlere aferin, yaziklar olsun böyle Insanliklara, bu insanlarin baslarina lanetler yagmazmi, bu olan biten durumlardan herkes memnunsa eger, herkes bunun hesabini verecek neredemi cehennemde, Denizlihaber gazetesi isterseniz bu yazilarimi yayinlamayin, sizlerde suc ortagisiniz bu insanlara yapilan zulümden sizler basinda hesaba cekileceksiniz, yaziklar olsun böyle insanlik eksik olsun, dili söylemez hayvanlar insanlarin yaninda daha serefli oldugu simdi anlasilmakta, cünkü insanlarin dilleri dügümlenmis adeta tutulmus konusamiyorlar, Hak icin konusmaya korkuyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Az Bulutlu