REKLAMI GEÇ

“Tartışma CHP’ye zarar verir” uyarısı

“Tartışma CHP’ye zarar verir” uyarısı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirleme sürecinde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile aday adayı Kazım Arslan arasındaki görüşmenin basına sızmasının yarattığı sıkıntıya partililerden “tartışma zamanı değil” uyarısı geldi.

/ DENİZLİHABER / 26 Kasım 2013 Salı, 16:36

Telefon görüşmesinde, Keskin’in söylediklerinden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına kendisinin aday gösterileceği sonucunu çıkardığını söyleyen Arslan’ın bu sözlerinin medyaya yansıması, Denizli CHP’de gündemin ön sıralarına çıktı.

BASMACI: TARTIŞMA ZAMANI DEĞİL
Arslan ile görüştüğünü doğrulayan Keskin’in, ancak “adayımız sensin” demediğini, büyükşehir adayı konusunda henüz bir karar alınmadığını açıklamasının ardından, CHP’nin önemli isimleriyle konuştuk.

Bunlardan birisi olan Salih basmacı, “Aday, anketle veya başka yöntemle belirlenecekse belirlenir. Bu konuda bir karar alınmış ve süreç devam ediyor. Anket sonucuna göre genel merkez karar verir, Denizli örgütüne ve partililere de buna uymak düşer. Zaman tartışma zamanı değil. Önemli olan kişiler değil partidir, seçimi kazanmaktır. Seçimi nasıl kazanırız ona odaklanmalıyız” dedi.

ERTEMUR: KARARI PM VERİR
CHP Denizli eski Milletvekili Ali Rıza Ertemur ise, tartışmayı gereksiz bulduğunu, büyükşehir adayını belirleme tasarrufunun genel merkeze ait olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Adnan Bey, aday belirlemede tek karar verici mi? Böyle bir yetkisi var mı? Anket sonuçları genel merkezde değerlendirilir, karar MYK ya da Parti Meclisi’nde verilir. Kazım Bey veya bir başkası CHP’nin adayı olur. Artık isimler üzerinden tartışmayı bırakıp seçimi nasıl kazanırız ona odaklanmalıyız. Kavga, gürültüye gerek yok.”

AKBABA: KAZIM ARSLAN DEKLARE EDİLMELİ
Av. İsmail Akbaba da seçim öncesi isimler üzerinden kavga ortamına sürüklenilmesinin CHP’ye zarar vereceğini kaydederek, “Aday belirlemek için anket yapılmışsa bunun sonucu beklenmeli. Bu saatten sonra bana göre Kazam Arslan’ın ismi deklare edilmeli, kendisine ‘kadronu kur, seçim çalışması temponu artır’ denilmeli. Artık içe dönük kavgalarla zaman harcanmamalı” diye konuştu.

Yorumlar

demir   -  Bağlantı 26 Kasım 2013, 22:15

her zamanki chp.kendi kendilerini yönetemezler ülke yönetimine talip olurlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 27Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 14 27Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 13 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 21Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 8 23Parçalı Bulutlu