REKLAMI GEÇ

Taş binalardan kimler geldi kimler geçti?

Taş binalardan kimler geldi kimler geçti?

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun “kültür varlığı özelliği taşımadığı” gerekçesiyle yıkılması kararını verdiği eski Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki taş yapılar, bir döneme tanıklığının yanı sıra mezun ettiği ünlüler de anımsanıyor.

/ DENİZLİHABER / 9 Aralık 2013 Pazartesi, 16:07

DENİZLİHABER
Denizli’de ayakta kalabilen Cumhuriyet dönemine ait ender yapılandan olan taş binalarda eğitim görenler arasında sanat ve iş dünyasının önemli isimleri bulunuyor. Bu okuldan mezun olanlardan birisi de 2000 yılında yaşamını yitiren Türk halk müziği sanatçısı Özay Gönlüm de bulunuyor.

Denizli’nin Horozları’ndan Denizli’nin Adım Adım Yolları’na kadar sayısız derlemeleriyle geride zengin bir repertuvar bırakan Özay Gönlüm, 1959 yılında o dönem adı Denizli Erkek Sanat Enstitüsü olan bu okuldan mezun oldu.

Okulun mezunlarından birisi de 1984-1989 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı yapan Ziya Tıkıroğlu. Denizlihaber.com’da“Yıkıp yok etmekten zevk mi alıyoruz” başlığıyla yazdığı köşe yazısında kurulun yıkım kararını eleştiren Tıkıroğlu, “Bir sürü hatıralar ve benzeri bulunmayan betonarme-taş karışımı bu enteresan yapıyı da yıkıp yok etmekle ne kazanılır, neler kaybedilir bir düşünülebilse” dedi.

Eski Bayındırlık ve İskan Müdürü (bugünkü adı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü) Mehmet Acar, işadamı Nihat Kömürcüoğlu, Ozan Saraçoğlu, Denizlispor camiasının yakından tanıdığı Fahri Ergür ve Şeref Çakmakoğlu da okulun mezunları arasında yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Az Bulutlu